Havadis Spor'dan Tonguç Kotak'ın haberine göre, Kuzey Kıbrıs Turkcell Tekerlekli Sandalye Basketbol takımı bir yıllık aranın ardından yeniden Avrupa kupalarında mücadele edecek.

Avrupa Tekerlekli Sandalye Basketbol Federasyonu’nun takım klasmanında bu yıl 37.sırada yer alan Kuzey Kıbrıs Turkcell geçtiğimiz sezon hatalı bir şekilde bu kupalara katılmamış olması nedeniyle IWBF-Avrupa tarafından uyarılmıştı.

Bu yıl katılıyorlar

Yıllardır Avrupa kupalarında oynayan ve IWBF-Europe’ta takımsal puanı ile 37.sırada yer alan Kuzey Kıbrıs Turkcell geçtiğimiz sezon yönetimin hatasından bu organizasyona katılmayarak bu kupalardan men ile karşı karşıya kaldı.

Bu sezon KKTC Engelliler Spor Federasyonu yetkilileri, IWBF-Europe ile temaslar kurarak kupalara yeniden katılacaklarını bildirdiler.

Bosna’da mücadele edecek

Bu yıl Euroeague 3’te Bosna Grubu’nda mücadele edecek olan Kuzey Kıbrıs Turkcell 1.Lig’de zor günler geçirmesine rağmen Avrupa kupalarına katılacak.

Bosna Hersek’in Banja Luka kentinde 8-11 Mart tarihlerinde gerçekleşecek olan Euroleague 3’te Kuzey Kıbrıs Turkcell’in grubunda Banja Luka (Bosna Hersek), Marsilya (Fransa), Flink Sones (Avusturya) ve Scyzory Kielce (Polonya) takımları yer alıyor.