Kuddusi Müftüoğlu, spor gündeminin ilk sırasına çıkan hakem Deniz Ateş Bitnel 'in, 2-1 sonuçlanan Galatasaray -Trabzonspor maçındaki yönetimi hakkında, "İnfaalin elbette farkındayım. Hakemimiz dün akşam oynanan maçta hatalar yapmıştır. Çoğunlukla Trabzonspor aleyhine hatalı kararlar vermiştir. Gözlemci raporu da ortadadır. Gözlemci puanı bu sezonun en düşük puanı, 7'nin altında. Gerekli yaptırımlar uygulanacak. Bu konuda zamanla yaptırımların ne olduğunu göreceksiniz. Tüm hakemlerimizde Çarşamba ve Perşembe günü değerlendirme toplantısı yapacağız. Bizde ceza sistemi yok, dinlendirme var. Önümüzdeki günlerde değerlendireceğiz. Başarıda nasıl ki bir sonraki hafta yine maç veriyorsak, başarısız olanları dinlendiriyoruz" ifadelerini kullandı.

"SALİH DURSUN KAHRAMAN İLAN EDİLMEMELİ"

Trabzonspor futbolcusu Salih Dursun'un, hakem Bitnel'e kırmızı kart göstermesi hakkında MHK Başkanı, "Görüntü hoş değil. Bu konuda Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) gerekli cezaları verir. Oyuncunun kahraman ilen edilmesini doğru bulmuyorum" dedi.

İSTİFA EDECEK Mİ?

Kuddusi Müftüoğlu, görevinden istifa edip etmeyeceği konusunda, "TFF Başkanı Başkan Demirören sonuna kadar arkamda olduğunu belirtti. Teşekkür ediyorum. Şu anda bir sancı yaşıyoruz. Hakem bir günde olmuyor. Görev vere vere hakemleri kazanmaya çalışıyoruz. Bazı hatalarımızı da kabul de ediyoruz. Geçtiğimiz sezon ile bu sezon yaşanan hatalar arasında çok büyük hatalar olmadığını görüyoruz. Çok hata olduğuna katılmıyorum. Olabildiğince az hata yapılamaya çalışılıyor. Bayer Leverkusen-Borussia Dortmund maçındaki hataları da gördük. Pozisyonları hakemler üzerinden değerlendiriyoruz. Genel olarak hakemleri başarılı buluyorum. İstifa aklımdan hiç geçmedi. Geride kalan haftalardaki maçlara odaklandım. Performansımızı arttırmak için daha yoğun çalışacağız" şeklinde konuştu.

"HEPSİ ZEKİ ÇOCUKLAR"

FIFA kokartı taktıktan sonra hakem Bitnel'in performansının düştüğü yorumlarına ilişkin ise MHK Başkanı, "FIFA kokartı takıldıktan sonra bir performans düşüklüğü yaşanıyor. Kokart taktıktan sonra benim de bir süre performansım düşmüştü. Ligin ilk yarısında iyi maçlar yönetti ve kokartı hak etti. Sizler de takdir ediyordunuz ama çabuk unutuldu sanırım. Ancak FIFA kokartı, Deniz Ateş Bitnel'i de etkilemiş olabilir. Oyuna okuma ve yetenek onusunda bazı sorunlar var. Bunu kabul ediyoruz. Ama zeka konusundaki eleştirilere katılmıyor. Hepsi zeki çocuklar" dedi.

Merkez Hakem Kurulu Başkanı, Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta'nın, "Sorun Deniz Ateş Bitnel değil" şeklindeki sözlerinin hatırlatılması üzerine, "Herkesle görüşebiliriz. Başkanımzıın düşüncelerine saygı duyuyorum. Herkes hatalara odaklanıyor. Biraz da futbol odaklı seyredersek daha başarılı oluruz diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"YABANCI HAKEME OLUMSUZ BAKIYORUM"

Devre arasında hakemle konuştuğu iddiası ve yabancı hakem tartışması için Müftüoğlu, "İlave yardımcı hakemliğin sayısız katkısı var. Hakem-ilave yardımcı hakem ilişkilerinden son karar hakeme ait. Yabancı hakem konusuna ise her zaman olumsuz baktım. Bundan sonra da olumsuz bakacağım. Hakemlerimiz maç öncesi ve devre arasında telefonları kapalıdır. Kimseyle konuşmazlar. Zaten talimatta da var. Talimatları sonuna kadar takip ediyoruz. Bu iddiaları ortaya atanlar, iddialarını ispatlamak zorundadır. Bu kadar baskının olduğu yerde hakemler de hata yapıyor" şeklinde konuştu.