Kulüpler Birliği Vakfı'nın olağan toplantısı sona erdi. Vakfın başkanı Göksel Gümüşdağ, TFF Olağan Seçimli Genel Kurulu öncesinde 14 Süper Lig kulübünün, TFF Başkanı Yıldırım Demirören'i destekleyeceğini açıkladı.

Haliç Kongre Merkezi'nde yapılan toplantının ardından açıklamalarda bulunan Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, 24 - 25 Haziran'da yapılacak federasyon seçimleriyle ilgili mevcut adaylar olduğunu hatırlatarak, "Hepsi bildiğimiz adaylar. Hepsine başarılar diliyoruz. Bu konuda istişareler yaptık. Herkes fikrini söyledi. Her kulübün bu konuda kararına saygı duyuyoruz. Vakfın bir birlik beraberlik içinde tek ses olabildiğini göstermek ve bunu sağlamak benim görevim. Federasyonun yapısıyla özellikle Yıldırım Demirören ve yönetim kuruluyla daha yapacak çok şeyimiz olduğuna inanıyoruz. Bu projenin sürdürülebilir, devamlılığı noktasında içeride herkes değerlendirmesini yaptı. 18 Süper Lig kulübünün 14'ü Yıldırım Demirören'i destekleme kararı aldı" dedi.

"BİZ HER ADAYA EŞİT MESAFEDEYİZ"

Yaklaşık 10 gün sonra seçim için Ankara'da olacaklarını vurgulayan Gümüşdağ, "Biz her adaya eşit mesafedeyiz. Başarılar diliyoruz ama bugünkü toplantıda istikrarın devamı noktasında genel bir kanaat oluştu. 14 kulüp Yıldırım Demirören'i destekleme kararı aldı. Yıldırım Demirören'e Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, İstanbul Başakşehir, Bursaspor, Gaziantepspor, Akhisar Belediyespor, Konyaspor, Eskişehirspor, Sivasspor, Kayserispor, Mersin İdmanyurdu ve Antalyaspor destek verecek. Çekimser kalanlar da Trabzonspor, Gençlerbirliği, Osmanlıspor, Kasımpaşa. Onların da kararlarına saygı duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

"BU BERABERLİĞİN FUTBOLUN MARKA DEĞERİNE KATKI SAĞLAYACAĞININ FARKINDAYIZ"

Özellikle bir sezondur yapılan çalışmaların Türk futboluna önemli katkı sağladığını belirten Gümüşdağ, "Bugün Kulüpler Birliği Vakfı 18 kulüpçe temsil edilmekte. Son bir yıldır bu şekilde devam ediyor. Bu beraberliğin futbolun marka değerine katkı sağlayacağının farkındayız. 2017'deki yayın ihalesinin ön deklarasyonunu imza altına aldık. İnşallah önümüzdeki dönemde hükümet kurulduğunda spor bakanlığına gelecek isim de inanıyorum bunun takipçisi olacak. Çünkü Kulüpler Birliği Vakfı ile Türkiye Futbol Federasyonu arasında mutabakat var. Dolayısıyla bunun takipçisi olacağız. Bu adımın son noktası olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kanun değişikliğiyle tescillenmiş olacak" diye konuştu.