Voleybolda 2015 Erkekler Şampiyonlar Kupası'nı finalde Arkas Spor'u 3-0 yenen Halkbank kazandı. Başkent ekibi, Şampiyonlar Kupası adı ile ikinci kez düzenlenen kupayı ikinci kez müzesine götürmüş oldu.

Karşılaşma karşılıklı sayılarla başladı. Set servislerle rakibinin direncini kıran, Michal Kubiak, Kevin Le Roux, özellikle Dick Kooy'la köşeler ve arka ortadan yaptığı hücumlarla sayılar bulan Halkbank, seti 25-17 alarak 1-0 öne geçti.

İkinci sette başkent ekibinde bloklarda devreye girdi. Defansta hata yapmayan Halkbank, sayı bulmakta zorlanmadı. Teknik molalarını önde geçtiği ikinci seti de 25-17 alarak skoru 2-0 yaptı.

Üçüncü ve son sette de oyun karakterinde değişme olmadı. İyi servis atıp etkili blok yapan, hücumlarda sayı bulmakta zorlanmayan Halkbank seti 25-16, mücadeleyi de 3-0 kazanarak sezona kupa ile başladı.

Müsabakadan sonra yapına ödül töreninde Şampiyonlar Şampiyonu Halkbank, kupasını Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin elinden aldı. Halkbank'tan Kevin Le Roux En Değerli Oyuncu (MVP) seçildi.

SALON: Cengiz Göllü-Bursa

HAKEMLER: Aziz Yener, Tayfun Şener

ARKAS SPOR: Shoji Mauricio, Gökhan Gökgöz, Mustafa Koç, Lucas Rouzier, Yiğit Gülmezoğlu, Hakkı Çapkınoğlu, Haulo Bravo (L)

HALKBANK: Michal Kubiak, Faik Samed Güneş, Kevin Le Roux, Dick Kooy, Emre Batur, Ulaş Kıyak, Hasan Yeşilbudak (L), Abdullah Çam, Burutay Subaşı, Dragan Travica

SETLER: 17-25, 17-25, 16-25

SÜRE: 1 saat 8 dakika (24, 23, 21)