Digiturk'ün bünyesinde yer alan Lig TV, bildiğiniz gibi futbol maçlarını izlemek için aylık üyelik sistemini barındırıyor. Lig TV üyeleri, televizyondan, mobil uygulamadan ve internet üzerinden maçları seyrediyor. Bugün gelen haber ise Lig TV'de ücretsiz maç izlemek isteyenleri sevinderecek türden!

İsmi açıklanmayan bir İtalyan firması, Digiturk'e senelik 650 milyon Euro'luk teklifte bulundu. Teklife göre; Türkiye Süper Lig maçları internet üzerinden ücretsiz yayınlanacak. Ancak bunun karşılığında maç esnasında reklam gösterilecek. İnternet reklamlarından elde edilen gelirler göz önünde bulundurulduğunda bu teklifin kabul edilme ihtimali çok yüksek görünüyor.

Reklam görmek istemeyen futbolseverler iseLig TV'ye yine aylık ödeme yapacak ve maçları reklamsız izleyecek. Teklifin içerisinde; GSMfirmaları ile anlaşma yapılması ve mobil cihazlardan da ücretsiz maç izleme deneyimi sunulması da yer alıyor.

Digiturk, Süper Lig maçlarının yayın hakkı için 360 milyon Euro ödüyor. Verilen teklifin 650 milyonEuro olması, Digiturk'ün kasasına doğrudan 290 milyon Euro geçmesi anlamına geliyor. Şimdilik bunların bir söylentiden ibaret olduğunu belirtelim. Bakalım ilerleyen günlerde neler yaşanacak?