Futbol takımında geçen sezon 7 milyon Euro açık veren Siyah Beyazlılar UEFA kriterleri gereği bu rakamı belli bir oranda aşabiliyor. Ancak son iki sezondur transferde 'ayağını yorganına göre uzat' felsefesini uygulayan ve bütçeyi denk duruma getiren Beşiktaş yönetimi çok büyük rakamlar ödeyip gelecek sezonları riske etmek istemiyor.

Bu sebeple transfer döneminde uçuk rakamalar ödeyerek futbolcu almayı düşünmeyen Beşiktaş, takımdaki geleceği netleşmeyen 3 oyuncunun durumunu bekliyor. Siyah Beyazlılar hem Mario Gomez'in kararsızlığı, hem de Boyko ve Gökhan Töre'nin henüz satılmamasından dolayı istediği adımları henüz tam olarak atamıyor.

Avrupa'da bir çok oyuncu ile temas kuran Beşiktaş yönetimi 'gelirim' cevabı veren futbolcuların kulüpleri ile pazarlık masasına oturmak için bu üç oyuncunun durumunun netleşmesini bekliyor.

WEST HAM TOK ALICI BEŞİKTAŞ TOK SATICI

Yaklaşık bir aydır transfer gündemini meşgul eden Gökhan Töre - West Ham flörtünden henüz bir net bir sonuç çıkmış değil.

West Ham'ın hala resmi bir teklif yapmaması ve hücum hattına iki transfer gerçekleştirmiş olması bu transferin gerçekleşme olasılığını her geçen gün azaltırken, ortada resmen tok alıcı - tok satıcı durumu bulunuyor.

West Ham United Teknik Direktörü Slaven Biliç'in Gökhan Töre ve Atiba'yı istediğini açıklamasına rağmen Beşiktaş'a resmi bir teklif ile gelmeyen Londra ekibi 'tok alıcı' rolüne bürünmüş durumda. Diğer yandan Beşiktaş yönetimi de Atiba için 'kesin satmayacağız' derken, Gökhan Töre için de "Biz Töre'yi satmayacağız ama kendi isterse satarız" diyerek 'tok satıcı' rolünü oynayınca ortada somut bir transfer durumu henüz oluşmadı.

Satılması düşünülen diğer bir isim olan kaleci Boyko için de resmi teklif bekleyen Siyah Beyazlılar henüz böyle bir teklif almadığı için kaleci konusunda da sadece ön görüşmeler yapıp bekleme durumuna geçti.

LÖW BEŞİKTAŞ'A ÇALIŞIYOR

Forvet transferi yapmak için de Mario Gomez'in kararını bekleyen Beşiktaş yönetimi, Alman golcüye ay sonuna kadar süre vermişti.

Beşiktaş ile olan opsiyonunu uzatmadan Euro 2016'ya giden ve kararını şampiyona sonrası vereceğini söyleyen Gomez'in bu tavrına karşılık ay sonuna kadar süre veren yönetim işler yolunda giderse forvet transferine ihtiyaç duymayacak.

Şampiyonaya giderken burada oynayıp yıldızını daha da parlatacağını ve birçok teklifler alacağını düşünen Gomez, ilk iki maçta yedek kalınca beklediği patlamayı ve piyasayı henüz yapamadı. Avrupa'nın dev kulüplerinden teklifler geleceğini umut eden Gomez'in milli takımda oynamaması, hem golcü oyuncu hem de

Fiorentina karşısında Beşiktaş'ın elini güçlendiren bir gelişme oluyor. Siyah Beyazlı yönetim yine de bu ayın sonundan itibaren forvet transferi için daha somut adımlar atmaya kesin kararlı.