Shakhtar Donetsk Teknik Direktörü Mircea Lucescu, Fenerbahçe ile eşleştikleri Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu kura çekiminin ardından, muhtemel rakipler arasından en güçlüsüyle eşleştiklerini söyledi.

Lucescu, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu kurasını Ukrayna ekibinin resmi internet sitesine değerlendirdi. Türkiye'den ayrıldıktan sonra Fenerbahçe'nin yapısının 3-4 defa değiştiğini ifade ederek, "Ama müthiş bir taraftar desteğine sahipler ve evlerinde bunun avantajıyla oynuyorlar. Fenerbahçe, UEFA'dan aldıkları ceza nedeniyle uzun bir aranın ardından Avrupa kupalarında mücadele edecek. Bu nedenle bu mücadele çok özel olacak" dedi.

"ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE ÇOK TECRÜBELİYİZ"

Sarı-lacivertli ekibin transfer döneminde ünlü futbolcuları kadrosuna kattığını vurgulayan Lucescu, "Bu futbolcuların Türk futboluna ne kadar adapte olabilecekleri önemli. Karşımızda ünlü oyucular, yıldızlar olacak ama biz de Şampiyonlar Ligi'nde çok tecrübeliyiz" diye konuştu.

"İLK TERCİHİM FENERBAHÇE DEĞİLDİ"

Kurada şanssız olduklarını ifade eden Rumen teknik adam, "İlk tercihim Fenerbahçe değildi. Kuralarda genelde en iyi takımları çekiyoruz ama bunları bir kenara bırakıp oyunumuzu oynamalıyız. Oyuncularımız bu eşleşmede iyi motive olup, iyi performans sergileyecektir. Yeni transfer düşünmüyorum. Artık iş oyuncularda" değerlendirmesini yaptı.