İspanya Birinci Futbol Ligi'nde (La Liga) liderBarcelona'nın teknik direktörü Luis Enrique, Real Madrid maçının 74. dakikasında oyuna girdikten sonra bekleneni veremediği gerekçesiyle İspanyol basını tarafından eleştirilen Arda Turan'a destek verdi. 

Enrique, yarın Atletico Madrid'le Camp Nou'da oynayacakları UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçı öncesinde basın toplantısı düzenledi.

İspanyol çalıştırıcı, milli futbolcu Arda Turan ile ilgili yöneltilen soruya, "Arda veya başkası, o anda oyuna kim girerse girsin aynısı olurdu. İnsanız ve hata yapabiliriz. Maçın en kötü anında oyuna girdi ve o anda kim oyuna girerse girsin önemli değildi. Olayları kabul edip, değerlendirmesini iyi yapıp kendimizi geliştirmeliyiz. Arda'nın veriminden memnunum." yanıtını verdi.

Enrique ayrıca, Atletico Madrid'in çok zor bir rakip olduğunu vurgulayarak, "Atletico çok üst düzey bir takım. Ekonomik olarak bizimle ya da Real Madrid ile aynı kapasiteye sahip olmamasına rağmen aynı rekabeti yapabiliyor. Sahanın her yerinde çok iyi oynuyorlar. Defansta iyi kapanıyorlar, hücumda pres yapabiliyorlar. Hedefimiz maçı kazanmak. Eğer bunu gol yemeden yapabilirsek çok daha iyi olur. Çünkü rövanş karşılaşması çok zor olacak." diye konuştu.

Barcelonalı defans oyuncusu Gerard Pique ise "Atletico Madrid lig 2'ncisi. O yüzden Real Madrid karşılaşmasından daha zor bir maç oynayacağız. Tur şansı her iki takım için de eşit gibi görülse de az farkla favoriyiz. Hedefleri yüksek bir takımız. Geçtiğimiz cumartesi günkü gibi kötü bir maçtan sonra salı günü hemen maç yapmayı hepimiz çok istiyoruz. Sahada her şeyimizi vermek ve tüm kupaları kazanan bir kulüp olduğumuzu göstermek için hepimiz çok arzuluyuz." değerlendirmesinde bulundu.

Pique, "Benim için Real Madrid maçı unutuldu. Önemli olan lig ve Şampiyonlar Ligi'ni kazanmak. Ligi kazanacağımıza da eminim." yorumunu yaptı.