KKTC Jiu-Jitsu takımını merkezi Amerika'nın Kaliforniya eyaletinde bulunan Uluslararası Brazilian Jiu-Jitsu Federasyonu (IBJJF) altında resmi olarak tescil eden KKTC'li sporcular geçtiğimiz hafta ard arda İspanya'da yapılan IBJJF Master Avrupa Şampiyonası ve Fransa'da yapılan IBJJF Uluslararası Açık Paris Bahar Şampiyonası'nda mücadele ettiler.

2009 yılından beri birçok ülkede ekibi ile uluslararası dereceler elde ettiklerini hatırlatan sporcu antrenör Ş. Selman Özcan, uzun uğraşlar sonucu ve karşılaştıkları engellemelere rağmen KKTC adının resmi takım listelerine yazılmasını sağladıklarını, KKTC adına sporculara lisans çıkardıklarını ve bu bağlamda sporcuların 9 yıl sonra ilk kez tam anlamı ile KKTC Jiu-Jitsu topluluğunu temsil ettiklerini ve çekinmeden kürsüde KKTC bayrağını açtıklarını belirtti. Sporcuların kendi özverilerileri ile bu şampiyonalara katıldıklarını sözlerine ekleyen Selman Özcan, bu yolculuklarında sponsor olarak kendilerine her türlü desteği veren ve aynı zamanda ekibin başarılı sporcusu Afik Şirketler Grubu direktörü Yaacov Afik'e, kıyafet ve malzeme sponsoru Adidas - Reebok KKTC mağazalarına, MPower Sports Club ve Fit Plus Fitness & Gym Center yöneticilerine teşekkür etti.

Her yaştan KKTC yurttaşları ve ülkemizde yükseköğrenim gören ya da yasal izinle çalışan yabancı uyruklu sporculardan oluşan KKTC Jiu-Jitsu takımı Barselona, İspanya'dan 1 Gümüş, 1 Bronz ve Paris, Fransa'dan 5 Altın, 2 Gümüş, 5 Bronz olmak üzere toplam 14 madalya ayrıca No-Gi kategorisinde verilen 3.lük kupası ile ülkeye geri döndü.

Toplu sonuçlar ve madalya dağılımı şu şekilde gerçekleşti:

İspanya

Özge Özcan, Gümüş Avrupa İkincisi

Yaacov Afik, Bronz Avrupa Üçüncüsü

Fransa (Gi)

Müjgan Tosun, Altın

Emre Demirel, Bronz

Hasan Berkant, Bronz

Berk Ekensoy, Bronz, Gümüş (Açık)

Özge Özcan, Altın, Bronz (Açık)

Ş. Selman Özcan, Altın, Bronz (Açık)

Fransa (No-Gi)

Berk Ekensoy, Altın

Ş. Selman Özcan, Altın, Gümüş (Açık)