Mağusa bölgesinde 1989 yılından beridir yüzme, yelken ve sörf dallarında ülke gençliğine hizmet veren Güçver Su Sporları Kulübü, bugün geleneksel yaz sonu yüzme kursiyer yarışlarını Lefkoşa Atatürk Yüzme Havuzu’nda gerçekleştirmek zorunda kaldı.

Kalabalık seyirci kitlesi ve kalabalık sporcu sayısı ile gerçekleşen yarışlarla Mağusa bölgesinde yüzme sporunun ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıktı.

Kulüp başkanı Mustafa Güçver’in yaptığı açıklamada “Mağusa bölgesinde mutlaka kapalı olimpik bir yüzme havuzunun şart olduğu ve Lefkoşa da 3 tane kapalı havuz varken niye Mağusa da 1 tane bile yok? Şimdiye kadar niye yapılmadı? Halen daha niye yapılmıyor? Artık bunların sorgulanması gerek”dedi.

Mağusa bölgesinde devlet veya belediyeler iş birliği ile bir kapalı yüzme havuzu yapılması gerektiğini belirten Güçver, bununla birikte her yıl 300'e yakın öğrencinin yaz döneminde eğitim aldığını ve kışta devam edemediklerinden dolayı KKTC genelinde yapılan yarışlara katılma olanaklarının olmadıklarını, Bu çocukların içinden yetenekli ve gelecekte belki de şampiyon çocukların çıkabileceğini ama bu çocukların antrenman yapacak bir havuzlarının olmadığını belirtti.

Mağusa'da havuz olmamasından dolayı bugün bu çocuklar ve velileri yarış için Lefkoşa’ya Atatürk yüzme havuzuna taşınmaları ailelerin de büyük tepkisine neden oldu.

İşte ailelerin açmış olduğu tepki pankartlarından bazıları:

‘Kumara değil, Spora yatırım yap’

‘Mağusa Gazi olalı yüzme havuzu görmedi.’

‘ARTER Mağusa'ya havuz yap’’

‘Yüzmek için Lefkoşaya mı gelmeliyiz.’

Müsabaka sonunda Güçver Su Sporları Kulübü tarafından Mağusa'ya kapalı yüzme havuzu yapımı projesi altında bir imza kampanyası açıldı ve imzalar toplanmaya başladı.