Golcü oyuncusu Jamie Vardy'yi elinde tutmayı başarsa da N'Golo Kante'nin Chelsea'ye gitmesine engel olamayan son şampiyon Leicester City, geçtiğimiz sezon Premier League'de yılın oyuncusu seçilen Riyad Mahrez'i kaptırmak istemiyor.

Takımdan ayrılıp ayrılmayacağına dair henüz bir açıklamada bulunmayan cezayirli futbolcu için Leicester City'nin belirlediği bonservis bedeli ise dikkat çekici. Sözleşmesinde özel bir serbest kalma maddesi bulunmayan 25 yaşındaki oyuncuya yaklaşık 45 milyon Sterlin değer biçiliyor.

Kulüp yönetiminin bu fiyatı belirlerken geçtiğimiz sezon Liverpool'dan Manchester City'ye 49 milyon Sterlin’e transfer olan Raheem Sterling'i referans aldığı belirtiliyor.

Leicester City ile 3 yıl daha sözleşmesi bulunan Mahrez'in aldığı ücrette de iyileştirme yapılması buna göre oyuncunun haftalık ücretinin 100 bin Sterlin’e çıkartılması planlanıyor. Ancak Mahrez tüm bunlara karşın henüz takımda kalacağına ilişkin bir sinyal vermedi. Yıldız oyuncu ile Barcelona ve Arsenal'in yakından ilgilendiği belirtiliyor.

Riyad Mahrez, geçtiğimiz sezon Leicester City formasıyla çıktığı 37 Premier League maçında 17 gole imza atmıştı.