Trabzonspor, Chelsea'li Marko Marin ile kiralık olarak 1 yıllık sözleşme imzaladı.

Alman futbolcu, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde kulüp sportif direktörü Süleyman Hurma'nın hazır bulunduğu törende, kendisini sezon sonuna kadar kiralık olarak bordo-mavi renklere bağlayan sözleşmeye imza attı. Hurma, Marko'nun genç yaşta ciddi bir kariyerinin olduğunu belirterek, "Geçmişte önemli işler yaptı, genç yaşta ciddi kariyeri var. Trabzonspor'da bulacağı güzel ortamda benzer işleri yapacaktır. Hem oyuncumuza hem Trabzonspor'a hayırlı uğurlu olsun. Alternatifli kadro oluşturmalıyız. Büyük hedeflere gitmek kolay değil. Burada değerli oyuncuların yanına yeni oyuncular takviye yaptığımızda hepimizin arzu ettiği Trabzonspor ortaya çıkacaktır. Bütün transferleri daha güçlü olabilmek için yapıyoruz. Zaman zaman bir takım kararlar alıyoruz. Umut ediyorum aldığımız kararların hepsi doğru çıkar. 1-2 transfer daha düşünüyoruz ama yapmak zorunda değiliz. Kulübün şartları, imkanları uygun olursa yapacağız" dedi.

"KADRODA DÜŞÜNMEDİKLERİMİZ 1461 TRABZON'DA FORMA GİYEBİLİR"

Takımdan ayrılmaları gündemde olan oyuncuların kendilerine bir kulüp bulamamaları halinde aynı şartlarda pilot takım 1461 Trabzon'da forma giyebileceğini kaydeden Hurma, "Önceden Trabzonspor'un oyuncusunun Avni Aker'de çıkış tünelinde burnunun ucu gözüktüğünde stat yıkılırdı. Aynı coşkuyu yine yaşamak istiyoruz. Hocamız da bu durumu anlattı. Böyle olursa iç sahada kesinlikle puan kaybetmeyiz, dış sahada gücümüzle iyi işler yaparız. Trabzonspor'un en büyük oyuncusu Avni Aker'de oluşacak atmosfer" ifadelerini kullandı.

MARCO MARİN: "ŞAMPİYONLUĞA KATKI SAĞLAMAK İÇİN BURADAYIM"

Trabzonspor'un yeni transferi Marko Marin ise, "Bu sene kulübün nihai amacı olan şampiyonluğa katkı sağlamak için buradayım. Burada bulunma amacım budur. Çok değerli ve kıymetli oyunculara sahip bir kulüp. Bu sene güzel bir başlangıç yaptık. Ümit ediyorum ki çok daha iyisini yapacağız. Tüm takım taşın altına elimizi sokarak en iyisini yapacağız" dedi.

Trabzonspor'un gelecek sezon yeni bir stada da sahip olacağını vurgulayan Marin, "Büyük başarıları hedefleyen bir kulüp burası. Bu yüzden burada olduğumdan mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum" şeklinde konuştu.

"MBİA VE MEHMET EKİCİ İLE GÖRÜŞTÜM"

Trabzonspor'a geliş sürecinde Mbia ve Mehmet Ekici ile görüştüğünü belirten başarılı oyuncu, şöyle konuştu:

"Mbia ile Sevilla'da beraber oynadık, UEFA Kupası'nı kaldırma şansını yakaladık. Çok önemli, kariyerli, değerli bir oyuncu olduğunu düşünüyorum. Beraber, burada iyi vakit geçiriyoruz, oradayken de sürekli ilişkimizi yürüttük. İmzadan önce bireysel temasımız oldu. Kulübün hedefleri konusunda bilgi alış verişinde bulundum. Bana pozitif şeyler söyledi, kararı almamda bana yardımcı oldu. Ondan güzel geri bildirim geldiği için bu kararı aldım. Hocamızın da "modern futbol oynatmaya çalışan bir hoca olduğunu, onla birlikte çalışmaktan çok memnun olduğu söyledi. Bu önemli kriterdi. Mehmet Ekici ile de birlikte oynadık. Uzun süre ilişkimi yürüttüğüm bir arkadaşımdı. Ondan da güzel şeyler duydum."

Almanya'da Frankfurt şehrinde yaşadığını ifade eden Marin, "Orada yaşadığım bölgede çok Türk arkadaşım var. Bana Trabzonspor'un çok büyük bir camia olduğunu, her zaman şampiyonluk için savaşan bir takım olduğunu söylediler. Bunların hepsini toplamak karar aşamasında işimi kolaylaştırdı" diye konuştu.

"MAÇ EKSİĞİM VAR AMA FİZİKSEL OLARAK HAZIRIM"

Chelsea'ya iyi işler çıkararak gittiğini ifade eden Alman oyuncu, "Bir sene sonra kupa kaldırdım. Sevilla'da Avrupa şampiyonu olduk başarılı olduk. Genel anlamda geçen seneyi saymıyorum, sakatlıklardan dolayı çok iyi performans ortaya koyamadım ama hep kupa kaldıran takımlarda bulundum. Yaptığım işlerden memnun olduğumu söyleyebilirim. Geçen seneye kıyasla kendimi daha iyi hissedebileceğim bir futbol atmosferinde kendi kalitemi daha iyi ortaya çıkaracağımı düşünüyorum. Ofansta kendimi ve takım arkadaşlarımı oyuna sokup biraz daha kaliteli, yetenekli işler yapacağımı düşündüğüm için burayı tercih ettim. Trabzonspor'u ofansta bir vites daha yukarı alabilmek, boşlukları doldurmak, üretkenliğimizi arttırmak için buradayım. Belki geçen sene düzenli maç sayısına ulaşamadım ama maç eksiğim var. Fit olmak, fiziksel olarak hazır olmak konusunda sıkıntım yok. Maç oynadıkça eski ritmimi yakalayacağım ve ciddi katkı sağlayacağım" açıklamasını yaptı.

Bordo-mavili kulüp, satın alma opsiyonlu olarak sözleşme imzaladığı oyuncunun bonservisini almak istemesi halinde İngiliz Kulübü'ne 4 milyon Euro ödeyeceğini açıklamıştı. Marin, bordo-mavili ekipte 19 numaralı formayı giyecek.