Trabzonspor'un Alman yıldızı Marko Marin, "Burada kalıp kalmayacağımla ilgili şu an net bir şey söyleyemem. Trabzonspor'un önünde bir opsiyon var. Sezon sonunda bu durum netleşecek" dedi.

Marko Marin, Trabzonspor Dergisi'ne açıklamalarda bulundu. Kariyerinde İngiltere, İspanya, İtalya ve Almanya gibi farklı liglerde forma giymesi ile ilgili bir soru üzerine Marko Marin, "Bunu bir nedene bağlamak yerine sonucunu konuşmak daha doğru olur diye düşünüyorum. Sizin de belirttiğiniz gibi dünyanın en önemli sayılabilecek 4 liginde, üst düzey takımlarda forma giydim. Bu doğal olarak bir tecrübeye sahip olmamı sağladı" şeklinde konuştu.

26 yaşındaki oyuncu, M'Bia ile daha önce Sevilla'da da beraber oynadığının hatırlatılması üzerine, "M'bia çok iyi bir arkadaşım. Pozitif anlamda deli dolu birisi. Sevilla'da bir yıl birlikte oynadık. Şimdi burada buluştuk. Çok sevdiğim bir karakter. Onun burada olması benim için olumlu bir durum" diye konuştu.

"M'BİA VE MEHMET EKİCİ İLE GÖRÜŞTÜM"

Trabzonspor'a transfer sürecini de anlatan başarılı oyuncu, "M'bia'yı tanıyordum ve gelmeden önce aradım. Hatta aradığımda Mehmet Ekici de yanındaydı. Her ikisiyle de görüştüm. Ancak bu görüşme takım hakkında bilgi almak için değildi. Çünkü Chelsea Kulübü bir oyuncusunu başka bir takıma kiralayacağı zaman futbolcusuna her türlü bilgiyi eksiksiz olarak veriyor. Buraya gelmeden önce Trabzonspor'un nasıl bir takım olduğunu, neleri başardığını, kadro yapısını ve benim Trabzonspor'da kişisel kariyerimin nereye evrileceğini Chelsea Kulübü yetkileri bana anlatmıştı" ifadelerini kullandı.

"LİGİN BAŞINDA ÇOK İYİ BİR ATMOSFER VARDI"

Bordo-mavili takımın çok büyük bir kulüp olduğunu önceden bildiğini söyleyen Marko Marin, "Buraya geldikten sonra beklediğimden daha büyük bir kulüp gördüm ve görmeye devam ediyorum. Ligin başında çok iyi bir atmosfer vardı. Lige iyi başlamıştık. Hocamızın isminin altını çizmemiz lazım. Kendisi çok önemli bir insan ve çok değerli futbol fikirlerine sahip. Takımın kalibresi belli. Her zaman zirveyi hedefliyor. Kendi kişisel kariyerim açısından da burada olmak önemli. Geçen sene düzenli oynama fırsatı bulamadım. Tekrar kendi kimliğime kavuşmam ve kendi formuma ulaşmam konusunda bana çok büyük desteği olacağına inandığım bir kulüp. Buraya gelmenin benim için çok önemli bir transfer hamlesi olduğuna inanıyorum" açıklamasını yaptı.

"BURADA BULUNMAKTAN MEMNUNUM"

Trabzon ile ilgili konuşan Alman oyuncu, "Trabzon şehri bir oyuncuya futbol anlamında iyi olanaklar sunuyor. Bunu bir avantaj olarak görmemiz gerekiyor. Sakin ve iyi restoranlara sahip bir şehir. Burada kendimi son derece iyi hissediyorum. Şehirle ilgili bir sıkıntım yok. Burada bulunmaktan son derece memnunum" dedi.

"İNSAN GÜVENİNİ KAYBEDİYOR"

Marko Marin, hakem hataları ile ilgili bir soru üzerine ise, "Hakem hataları her yerde oluyor. Hakemlerin bu hataları art niyetli yaptığını düşünmüyorum. Ancak hatalar 3 kez, 4 kez ve sürekli bizim aleyhimize yapılınca o zaman insan güvenini kaybediyor, "acaba mı?" diye düşünmeye başlıyor. Umut ediyorum ki o limitin sonuna kadar gelmişizdir. Bundan sonra aleyhimize hatalar yapılmamasını temenni ediyorum" değerlendirmesini yaptı.

"Marko Marin'i önümüzdeki sezon da Trabzonspor'da görebilecek miyiz" sorusuna başarılı oyuncu, "Burada kalıp kalmayacağımla ilgili şu an net bir şey söyleyemem. Trabzonspor'un önünde bir opsiyon var. Sezon sonunda bu durum netleşecek" cevabını verdi.

"GALATASARAY MAÇINDA OYUNUMUZUN HAKKINI ALAMADIK"

Bordo-mavili forma ile kendisini en çok mutlu eden maçın Galatasaray karşılaşması olduğunu belirten Marko Marin, "Çünkü domine edici, rakibi kendi alanında hapsedici ve sayısız gol fırsatı bulduğumuz bir maçtı. Yeni oluşan bir kadro olmamıza rağmen ortaya koyduğumuz futbol mutluluk vericiydi. Maçı kazanabileceğimizi onlara hissettirdik. Maalesef büyük şanssızlıklar ve değişik etkenlerden dolayı kaybetmemiz beni çok üzdü. Bu nedenle en çok üzüldüğüm maç için yine Galatasaray'ı söyleyebilirim. Oyunumuzun hakkını alamadık ne yazık ki" şeklinde konuştu.