Türkiye bu mağlubiyetle 0 puanda kaldı. İspanya ise puanını 6'ya çıkardı. Türkiye, turnuvada henüz gol atamadı ve bir maçta kalesinde üç gol birden gören tek takım unvanını aldı. Türkiye gruptaki son maçında Çek Cumhuriyeti'ni yense dahi bu averajla en iyi üçüncü olarak gruptan çıkması oldukça zor.

Maçın başından itibaren baskı kuran İspanya ilk golü 34'te buldu. Nolito'nun ortasında Morata'nın kafa vuruşu ağlarla buluştu. Bu golden 3 dakika sonra ise ters kafa vuruşunda Nolito'nun golüyle fark ikiye çıktı. İlk yarıyı İspanya 2-0 önde tamamladı.  Topla oynama oranları yüzde 63'e 37'ydi. Türkiye ilk yarıda İspanya ceza alanına giremedi. 

İkinci yarı da golle başladı. 48'nci dakikada Morata farkı üçe çıkardı. Türkiye turnuvada ilk kez üç gol yiyen takım oldu.

Son yarım saatte Türk taraftarlar Arda Turan'a tepki gösterdi. Top ayağına geldiğinde tribünlerden ıslık sesleri yükseldi.

D Grubu'nun ilk maçında Hırvatistan'a 1-0 mağlup olan ay-yıldızlı ekibin ilk 11'de yer alan Cenk Tosun'u yedek oturturken, bu oyuncunun yerine Burak Yılmaz'a görev verdi.

Türkiye, İspanya maçına Volkan Babacan, Gökhan Gönül, Mehmet Topal, Hakan Kadir Balta, Caner Erkin, Selçuk İnan, Ozan Tufan, Oğuzhan Özyakup, Hakan Çalhanoğlu, Arda Turan ve Burak Yılmaz ilk 11'i ile başladı.

İspanya ise Çek Cumhuriyeti'ni 1-0 yendiği kadroyu koruyarak maça De Gea, Juanfran, Ramos, Pique, Alba, Busquets, Iniesta, Fabregas, Silva, Nolito, Morata ilk 11'i ile başladı.

Eyfel yine kırmızı-beyaz

Eyfel Kulesi, ikinci kez Türk bayrağının renklerine büründü.

Nice kentinde İspanya'yla karşı karşıya gelen A Milli Takım, Twitter'daki günlük sıralamada yüzde 30'luk oranla ikinci kez en çok desteği alan takım oldu. Türkiye'yi yüzde 26,6 ile Hırvatistan, yüzde 19,9 ile de İtalya takip etti.

Ay-yıldızlılar, genel sıralamada da yüzde 23,7 ile zirvedeki yerini koruyor.

Eyfel Kulesi, şampiyona boyunca sosyal medya platformu Twitter'da yürütülen kampanya çerçevesinde, her gün maçı olan ülkeler arasında son maç bitiminden 10 dakika sonra en çok destek alan ülke takımının renkleriyle ışıklandırılıyor.

 Kule, 15 dakika boyunca seçilen takımın renkleriyle aydınlanıyor. Her maç günü ayrıca kule üzerinde asılı bulunan topa da en çok destek alan ülkenin bayrağı projeksiyonla yansıtılıyor.

Türkiye, şampiyonada 12 Haziran'da Hırvatistan'a karşı oynadığı ilk maçtan sonra Twitter'da en fazla bahsedilen ülke olarak günlük sıralamada yüzde 55,9 oranla birinci olmuştu.

Kaynak: Al Jazeera