Yıldız oyuncusu Mehmet Ekici'yi bırakmak istemeyen Trabzonspor Kulübü, gelen teklifleri değerlendirmeye almazken, fiyat isteyen Alman ve Katar kulüplerine ise kapıyı 15 milyon Euro'dan açtı.

2010-2011 sezonunda Werder Bremen Teknik Direktörü Thomas Schaaf'ın isteği ve sportif direktör Klaus Allofs'un çabaları ile Bayern Münih'ten, Bremen'e transfer olan Mehmet Ekici, daha sonra bekleneni veremediği için Robin Dutt tarafından kadro dışı bırakılmış, sezon başında da Trabzon'a gelmişti. Ortaya koyduğu performans ve attığı frikik golleriyle dikkatleri yeniden üzerine çekmeyi başaran Ekici, Alman ve Katar kulüplerinin ilgi odağı oldu. 2017 yılına kadar bordo-mavili kulüple sözleşmesi bulanan yıldız oyuncuya gelen teklifleri değerlendirmeye almayan Karadeniz ekibinin, oyuncunun bonservisi konusunda ısrarla fiyat isteyen kulüplere ise kapıyı 15 milyon Euro'dan açtığı öğrenildi.

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun takımdan ayrılmasına sıcak bakmadığı Mehmet Ekici için gelen teklifleri değerlendirmeye almasa da, bordo-mavili kulübün menfaatleriyle çakışacak yüksek rakamların konuşulması halinde ise sportif direktör Süleyman Hurma'nın devreye girip Mehmet Ekici'nin de fikrini aldıktan sonra, böyle bir transferi yönetimin gündemine alabileceği belirtiliyor.

Mehmet Ekici’nin bonservisi el yakıyor