Amber anısına saygı duruşu ile başlayan Anı Turnuvası’nda konuşmaların yapılmasının ardından, MGA-DAÜ ile Koop-GAÜ basketbol takımlarının maçları yapıldı.

İlk gün maçları MGA 91- DAÜ 57, KOOP 74- GAÜ 48 şeklinde sonuçlanırken, bugün Mağusa Arena’da saat 18.00’de MAPFREE ile YDÜ, yarın Mağusa Arena’da DAÜ-MGA galibi ile Koop-GAÜ galibi, saat 20.00’de LAÜ ile MAPFREE-YDÜ galibi maçları oynanacak. Cumartesi günü saat 18.00’de Mağusa Arena’da final maçı yapılacak.

ARTER

Anı turnuvasının açılışında konuşan Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Kıdemli Yargıç Çetin Amber’i saygı ve rahmetle andığını ifade ederek, Amber’le dostluğunun uzun yıllara dayandığını ifade etti.

Amber’in arkadaş canlısı ve merhametli, her zaman yardım etmeyi seven bir kişiliğe sahip olduğunu kaydeden Arter, GMB olarak Çetin Amber adına anı turnuvası düzenlemekten dolayı son derece mutlu olduğunu söyledi.

ÖZCENK

Gazimağusa Milletvekili Erdal Özcenk, Çetin Amber’in insan sevgisi ile dolu biri olduğunu, kendinden fazla çevresini arkadaşlarını ve ailesini düşündüğünü ifade etti.

SARIÇİZMELİ

Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli de, Çetin Amber’in köklerinin olduğu Mehmetçik’te belediye başkanı olmanın gururunu taşıdığını, onun ülkeye mal olan bir kişiliğinin gururunu taşıdığını ve bunun kendisini motive ettiğini söyledi.

ERİŞEN

Çetin Amber’in yeğeni ve meslektaşı olan Avukat Tahir Erişen de, Çetin Amber’in ortaokul ve lisede matematik yeteneğiyle bilindiğini, öğretmenlerin bile çözemediği soruları çözdüğünü hatırladığını ifade ederek, ilk önce makine mühendisliğini okuyan Çetin Amber’in Kıbrıs’a döndüğünü, 1969 yılında birlikte Ankara’ya giderek Ankara Hukuk Fakültesi’ne kaydolduğunu anlattı.

Çetin Amber’in çok insancıl ve yeni avukatlara çok yardımcı olduğunu, hasta olduğu dönemde bütün genç avukatların onu ziyaret ederek elini öptüğünü ifade etti.

GÖKHAS

Çetin Amber’in torunu Çetin Gökhas da, dedesinin adını taşıdığı icin cok gururlu; onun gibi bir dedeye sahip oldugu icin de cok mutlu olduğunu söyledi.