Galatasaray'ın efsane futbolcusu Metin Oktay'ın bir dönem varisi olarak gösterilen Mustafa Kocabey, "Hakikaten kendimi çok iyi hissediyorum. Transfer teklifi gelirse ki almaya da başladım, rekorları kovalıyorum" dedi.

Galatasaray'ın altyapısında yetişen ve kariyeri boyunca 25'den fazla takımda oynayan ve 300'ün üzerinde gol atan, o dönem Fransızlar'ın ünlü golcüsü olan Jean-Pierre Papin'e benzetilmesiyle "Papen Mustafa" lakabı takılan Mustafa Kocabey, kendisi ve Türk futbolu ile ilgili İHA muhabirine özel açıklamalarda bulundu. Attığı gollerle bir dönem Metin Oktay'ın varisi olarak gösterilen ve onun gibi bir efsanenin övgüsünü almanın mükemmel bir duygu olduğunu vurgulayan deneyimli futbolcu, teklif gelmesi durumunda futbol yaşantısına devam etmek istediğini ve Guinness Rekorlar Kitabı'na girme hedefi olduğunu söyledi.

"GALATASARAY NOKTA TRANSFERLER YAPTI"

Galatasaray'ın bu sezonki transferlerini değerlendiren Kocabey, sarı-kırmızılıların bu sezon şampiyonluğun en büyük adayı olduğunu belirterek, "Galatasaray'ın fazla transfer yapmadığını görüyoruz. 3-4 transfer yapıldı ama Galatasaray'ın şu anki avantajı takımını, kadrosunu koruması. Dikkat ederseniz üst üste şampiyon olan başarılı olan takımların genelde kadrolarını bozmadığını görüyoruz. Galatasaray yıllar kadrosunu bozmuyor ve genel bir başarı ivmesi var. Hamza Hamzaoğlu'nun yaptığı transferler de şu an nokta transferler. Galatasaray takımı bozmadığı için şampiyonluğun en büyük adaylarından birisi olarak düşünüyorum" dedi.

"FENERBAHÇE DE İNŞALLAH ŞAMPİYONLUK MÜCADELESİ VERİR"

Fenerbahçe'nin de transferlerine değinen deneyimli futbolcu, "Fenerbahçe'nin yaptığı transferlerin çoğu hep aynı dili konuşan futbolcular. Bence de en mantıklısı buydu. Hoca belki uyum sürecinin daha kısa olacağını düşündü. Bunun iki getirisi olabilir; Ya çok iyi bir takım kurarsınız ya da ilerleyen haftalarda kötü gidişatla beraber kendi sonunuzu getirebilirsiniz. Fenerbahçe de inşallah iyi bir takımla gider ve şampiyonluk mücadelesi eder" diye konuştu.

"BEŞİKTAŞ'TA EN BÜYÜK TRANSFER ŞENOL GÜNEŞ"

Beşiktaş'ta yapılan en büyük transferin Şenol Güneş olduğunu da belirten Kocabey, "Beşiktaş'ta en iyi yapılan transfer Şenol Güneş diye düşünüyorum ben. Türkiye ligini ve Beşiktaş camiasını çok iyi tanıyan bir hoca. Son yıllarda Bursaspor ile de çok iyi bir çıkış yakaladı. Hocanın kurduğu ekiple beraber bence bu sene Beşiktaş şampiyonluğun en büyük adaylarından bir tanesi. Quaresma ilk zamanki olacaksa, ben Quaresma'dan hiç umutlu değilim. Quaresma'nın tek maç oynayıp 3 maç oynamadığını biliyoruz. Gelen yabancı transferlerin, tamam sevilebilir fakat saha içinde takımına zarar veriyorsa buna alkış tutulmaması gerekiyor. Quaresma ilk geldiği zamanki gibi olursa Beşiktaş faydalanamaz ama Şenol Güneş gibi bir hoca var. O disiplinsizliklere izin vereceğini sanmıyorum. İnşallah Beşiktaş'a faydalı olur. Gomez'e gelince; Gomez'i konuşmaya gerek yok. Hakikaten inanılmaz bir golcü. Zaten Alman disiplini olan futbolcular üst düzey yerlere geliyor. İnşallah bu yapılan transferlerin hepsi Türkiye ligine faydalı olur" ifadelerini kullandı.

"ONUN GİBİ BİR EFSANENİN ÖVGÜSÜNÜ ALMAK APAYRI BİR GURURDU"

Metin Oktay hayranı olduğunu söyleyen "Papen Mustafa', "İzlemek nasip olmadı ama siyah beyazda olsa televizyonda izlemiştim gollerini. Kişiliğine zaten hayranım. Ben Galatasaray'da altyapıdan çıktıktan sonra çok arkamda durmuştu Metin ağabey. Allah razı olsun, rahmetli. Onun gibi bir efsanenin övgüsünü almak benim için apayrı bir gururdu Ondan sonra Tanju ağabey geldi golcü kimliğiyle. Aykut Kocaman oldu. Serkat Aykut oldu. Son zamanlarda da Gekas'ı çok beğeniyordum" dedi.

"KENDİME ÇOK İYİ BAKTIM"

Kendisine çok iyi baktığını ve dinç kaldığını söyleyen Kocabey, "Hakikaten kendime çok iyi baktım. 41 yaşındaki bir insana herkes görmeden göbeklendi, yaşı geçti, saçları ağrıdı diyebilir ama ben hakikaten kendime çok iyi baktım. Bir profesyonel futbolcu nasıl yaşıyorsa öyle yaşadım. Hayatımda içki sigara kullanmadım ve hiç gece hayatım olmadı. Hep kendine iyi bakan bir futbolcuydum. Antrenman kaçırmadım hiç. Son zamanlarda oynamayı düşünmüyordum ama çok sevdiğim iki insan vardı bana şey dediler; Bu yaşa kadar Türkiye futbol oynayan faal oyuncu yok. Neden birkaç sene daha oynayıp Guinness rekorlarını düşünmüyorsun dediler. Bu da benim kafama yattı. Hakikaten kendimi çok iyi hissediyorum. Böyle bir imkan olur, transfer teklifi gelirse ki almaya da başladım. Olursa kafamda var, rekorları kovalıyorum" şeklinde konuştu.

"BAZEN HANGİ TAKIMDA OLDUĞUMU ŞAŞIRIYORDUM"

Bugüne kadar yaklaşık 25 takımda oynadığını söyleyen Kocabey, "Bazen hangi takımda oynadığını şaşırıyor musun diyorlardı. Kamp dönemlerinde bunu yaşıyordum. 7-8 takımın olduğu otellerde kamp yapıyorduk. Uyandığımda kahvaltıya hep beraber girdiğimiz zaman diyordum acaba bu sefer hangi takımda oynuyordum diye kendime çok sorduğum oldu. Türkiye'de belki de 25 tane takımda oynayan futbolcu yok. Kaldı ki ben Dardanelspor'a 4 kere transfer oldum. Belki de bu dünyada tektir" açıklamalarında bulundu.