İran'da yapılan 11. Uluslararası Dayanışma ve Dostluk Karate Şampiyonası'nda (Urmia Cup) Türkiye'yi dokuz sporcuyla temsil eden Karate Milli Takımı, 3 altın, 2 gümüş ve 2 bronz madalya ile genel klasmanda ikinci oldu.

Dünya Karate Federasyonu'nun faaliyet takviminde yer alan 11. Uluslararası Dayanışma ve Dostluk Karate Şampiyonası'na (Urmia Cup) özel davet ile katılan Türkiye Karate Milli Takımı, başarı performansı ile ülkemizin gurur kaynağı oldu. 17-21 Ağustos tarihleri arasında yapılan organizasyonda 9 sporcuyla ülkemizi temsil eden Milliler, 3 altın ile 2'şer gümüş ve bronz madalya kazandı. Yedi madalyayı hanesine yazdıran Karate Milli Takım, genel klasmanda ikinciliği elde etti.

Urmia Cup'ta Erman Eltemur, Rıdvan Kaptan, Burak Uygur, Emre İpek, Ziya Yaşar, Gökhan Gündüz ve Uğur Aktaş'dan oluşan Erkek Kumite Takımı, son Dünya Şampiyonu ev sahibi İran'ı 2-1 mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı. Ali Sofuoğlu, Erman Eltemur ve Uğur Aktaş'tan oluşan Erkek Kata Takımı ise gümüş madalyada kaldı.

Ferdi kumite mücadelelerinde Avrupa Oyunları'nın bronz madalyalı isimlerinden Uğur Aktaş kumite 84 kiloda altın, Erman Eltemur ise kumtie 75 kiloda bronz madalyanın sahibi oldu. Kumite +84 kiloda ise Emre İpek, mücadelesini bronz madalya ile taçlandırdı.

FERDİ KATADA TÜRK FİNALİ

Urmia Cup'ta ferdi kata finali iki milli sporcuyu karşı karşıya getirdi. 2015 yılını Avrupa ikinciliği ve Avrupa Oyunları bronz madalyası ile taçlandıran Mehmet Yakan, ferdi kata finalinde U21 milli takım sporcusu Ali Sofuoğlu ile karşılaştı. Bu yıl Türkiye Şampiyonası finalinde karşılaşan ikilinin ikinci randevusunda performansı ile öne çıkan Ali Sofuoğlu, mücadeleyi 4-1 kazanarak rövanşı aldı.

DELİHASAN: "KAZANMA KÜLTÜRÜMÜZ OLUŞTU"

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan yaptığı açıklamada, Türk karatesi uluslararası seviyedeki başarısının istikrarlı bir şekilde sürdüğünü belirterek, "Kazanma kültürümüz oluştu ve milli sporcularımız artık katıldıkları birçok organizasyonda kürsüde yer alıyor. İran'daki organizasyona özel davet ile katıldık. Takımımızın yaş ortalaması genç olmasına rağmen neredeyse tüm sporcularımız kürsüde yer aldı. Elde edilen başarı bizim için önemli. Emeği geçenleri ve madalya kazanan tüm sporcularımızı tebrik ediyorum" dedi.

Milli karatecilerden 7 madalya