Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in Avrupa Futbol Şampiyonası Elemelerinde şimdiye dek oynanan 8 karşılaşmada en çok forma verdiği isimler Fenerbahçe forması giyiyor.

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) Grup Elemeleri'nde dün Konya'da Hollanda ile karşılaşan A Milli Futbol Takımı, sahadan 3-0 galip ayrıldı. 3. sıraya yükselen ve puanını 12'ye çıkaran milliler, kalan iki maçından 4 puan çıkarması halinde play-off oynama hakkı elde edecek.

EN ÇOK FORMA OZAN, CANER VE MEHMET'E

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in geride kalan 8 maçta en çok forma şansı tanıdığı isimlerin Fenerbahçe'de forma giymesi dikkat çekti. 8 maçın tümünde sahada yer alan genç yıldız Ozan Tufan, Terim'den 630 dakika şans bulurken, yine tüm maçlarda forma giyen Mehmet Topal ise 438 dakika sahada kaldı. Tecrübeli teknik adamın en çok şans verdiği isimler arasında yer alan Caner Erkin ise yalnızca sakatlığı sebebiyle Kazakistan ile deplasmanda oynanan mücadelede forma giyemezken, toplam da 630 dakika ay-yıldızlı formayı terletti.

TERİM'İN PRENSİ OZAN TUFAN

Sezon başında Bursaspor'dan Fenerbahçe'ye transfer olan genç yıldız Ozan Tufan, A Milli Takım'a seçildiği günden bu yana teknik direktör Fatih Terim'in vazgeçilmesi oldu. 8'i resmi toplam 15 karşılaşmada milli formayı giyen Ozan, 1 de gol atmayı başardı. 15 maçın 10'unda 90 dakika sahada kalan yıldız oyuncu, gösterdiği performansla teknik heyetten tam not aldı.

Ozan Tufan'ın milli takımda forma giydiği maçlar ve süre aldığı dakikalar şöyle:

İrlanda: (45 dakika) (İlk milli maçı)

Honduras: (90 dakika)

ABD: (90 dakika)

Danimarka: (14 dakika) (1 gol)

Brezilya: (90 dakika)

Lüksemburg: (90 dakika)

Bulgaristan: (6 dakika)

2016 Avrupa Şampiyonası Eleme Maçları:

İzlanda: (25 dakika)

Çek Cumhuriyeti: (90 dakika)

Letonya: (90 dakika)

Kazakistan: (90 dakika)

Hollanda: (90 dakika)

Kazakistan: (65 dakika)

Letonya: (90 dakika)

Hollanda: (90 dakika)