Fenerbahçe; Türkiye, Portekiz, Danimarka, Hollanda ve Sırbistan milli takımlarına toplam 13 futbolcu verdi.

2016 Avrupa Şampiyonası elemelerinde Letonya ve Hollanda ile karşılaşacak olan Türkiye A Milli Takımının kadrosunda 7 sarı-lacivertli futbolcu yer alıyor. Gökhan Gönül, Caner Erkin, Şener Özbayraklı, Mehmet Topal, Alper Potuk, Ozan Tufan ve Volkan Şen ,3 Eylül'de Letonya, 6 Eylül'de de Hollanda ile karşılaşacak Milli Takımın kadrosundaki isimler.

Hakan Cinemre ise, Ümit Milli Takımın, İstanbul'da 4 Eylül 2015 tarihinde Avustralya Olimpik Milli Takımı ile yapacağı Gelibolu Dostluk Kupası ve 8 Eylül 2015 tarihinde Hollanda U21 Milli Takımı ile yapacağı U21 2017 Avrupa Şampiyonası Grup Eleme maçlarının aday kadrosuna çağrıldı.

YABANCILAR

Fenerbahçe, Portekiz Milli Takımına ise 2 futbolcu verdi. Bruno Alves ve Luis Nani, Portekiz'in 4 Eylül'de Fransa ve 7 Eylül'de Arnavutluk ile oynayacağı maçların kadrolarına çağrıldı.

Simon Kjaer de 2016 Avrupa Şampiyonası elemeleri kapsamında, Danimarka Milli Takımı'nın 4 Eylül'de Arnavutluk, 7 Eylül'de de Ermenistan ile oynayacağı maçlar için milli takım kadrosuna çağrıldı.

Dünyaca ünlü yıldız Robin van Persie ise, 3 Eylül'de İzlanda, 6 Eylül'de de Türkiye ile karşılaşacak olan Hollanda Milli Takımının kadrosunda çağrıldı.

Sarı lacivertli takımın son transferi Lazar Markovic de Sırbistan'ın 4 Eylül'de Ermenistan, 7 Eylül tarihinde Fransa ile oynayacağı maçlar için milli takıma gitti.