Genç Erkekler Milli Basketbol Takımı, Genç Erkekler Avrupa Şampiyonası yarı finalinde Bosna Hersek'i 82-77 mağlup ederek finale yükseldi.

Yunanistan'ın Volos kentinde oynanan Genç Erkekler Avrupa Şampiyonası yarı finalinde Bosna Hersek'i 82-77 mağlup eden milliler, adını finale yazdırdı. Ay-yıldızlıların finaldeki rakibi bugün oynanacak Yunanistan-Litvanya maçının galibi olacak.

Mücadelede ilk çeyrek Bosna Hersek'in 8-0'lık serisi ile başladı. Milliler Bosna Hersek karşısında iyi bir oyun ortaya koysa da bu çeyreğin galibi 18-20'lik skorla Bosna Hersek oldu.

İkinci çeyrekte de değişen bir şey olmadı. İki takımında etkili oyunuyla devam eden karşılaşmada çeyreğin galibi 31-47'lik skorla Bosna Hersek oldu.

3. periyotta ay-yıldızlılar rakibini yakalamayı başardı. Çekişmeli geçen çeyrekte Genç Erkekler Milli Basketbol Takımı, hücumdaki üstünlüğünü sürdürerek skoru 63-63 eşitledi.

Son periyotta iki takım da final için büyük bir mücadele verdi. Fakat maça ağırlığını koyan milliler karşılaşmadan 82-77 galip ayrılarak, adını finale yazdırdı.