Ogün Genç Kaçmaz - Okan Karademir / KTSYD-ABHAZYA

Abhazya'da gerçekleşen CONIFA Dünya Kupası yarı finalinde KKTC A Milli Futbol Takımımız, dün gece ev sahibi Abhazya'ya 2-0 yenilerek final şansını kaçırdı.

Başkent Sukhum'daki Dinamo Stadı'nda yaklaşık 6 bin seyirci önünde oynanan karşılaşmaya hızlı başlayan Abhazya, 8. dakikada ani gelişen atakta Logua Levan'ın ceza alanı içerisinde çaprazdan sert vuruşuyla 1-0 öne geçti.

26. dakikada geliştirdiğimiz ilk organize atağımızda Uğur'un ortasında Esin'in kafa vuruşu Bandorenko'da kaldı. 

40. dakikada Ruslan kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda kalecimiz Hasan Piro gole izin vermedi.

İlk devre 1-0 Abhazya üsütünlüğünde geçildi.

49. dakikada Mustafa Yaşınses'in sert şutunu kaleci Bandarenko kornere çeldi.

58. dakikada Seras'ın ceza alanı dışından aşırtma vuruşunu Hasan Piro önledi.

68. dakikada savunmanın arkasına atılan topla buluşan Ruslan, kalesini terk eden Hasan Piro'nun üzerinden topu ağlara yollayarak ev sahibi takımı 2-0 öne geçirdi.

80. dakikada İbrahim Çıdamlı'nın frikiği az farkla yandan dışarı gitti.

Maçın kalan bölümlerinde Millilerimizin baskıları sonuç vermedi ve Abhazya karşılaşmadan 2-0 galip ayrılarak finale yükseldi.

Taraftar baskısı 

Başkent Sohum'daki Dinamo Stadı'nda Milli Takımımız ile ev sahibi Abhazya arasında oynanan yarı final karşılaşmasına seyirciler büyük ilgi gösterdi. 4 bin 500 kapasitelik stada biletsiz alınan seyirciler ve konuklar ile birlikte yaklaşık 6 bin kişilik bir taraftar topluluğu karşılaşmayı takip etti.

Milli futbolcularımızın tribünleri tıklım tıklım dolduran coşkulu taraftarlara çiçekler atması ayakta alkışlandı.

Abhazya'nın ateşli taraftarları maç boyunca takımlarını desteklerken Ukraynalı hakem Jukov Dimitri seyirci baskısından da etkilenerek takdir haklarını ev sahibi takım adına kullandı ve sertliğe de prim verdi. İkinci yarıda maç

1-0 devam ederken hakem Jukov Dimitri ceza alanı içerisinde Uğur'a yapılan sert faulu penaltı olarak değerlendirmedi. 

Maç sonu Abhazya takımı futbolcuları finale çıkmanın sevincini yaşarken Abhazyalı taraftarlar Milli futbolcularımızı da stattan alkışlayarak uğurladı.

Finalin adı Abhazya-Panjap

CONIFA Dünya Kupası 2016 yarı finalinde Padania'yı 1-0 yenen Panjap ile Milli Takımımızı 2-0 mağlup eden Abhazya finale yükselen takımlar oldu. 

Abhazya ile Panjap arasındaki şampiyonluk mücadelesi bugün saat 19.00'da Dinamo Stadı'nda oynanacak. 

Üçüncülük maçına çıkacağız

Yarı finalde ev sahibine kaybeden Milli Takımımız bugün (5 Haziran) üçüncülük maçına çıkacak. Karşılaşma Dinamo Stadı'nda saat 15.00'te başlayacak. Milli Takımımız, Padania ile daha önce grup maçlarında da karşılaşmış ve 2-1 galip gelmişti.

Milli takımımız üçüncülük maçının ardından Abhazya'dan ayrılarak Rusya'nın Sochi Havaalanı’na geçecek ve yarın İstanbul üzerinden ülkemize dönecek.