Nike Arge ve Pazarlama Direktörü Hasan Boylu, A Milli Futbol Takımı'nın yeni formalarının 2016 yılında geleceğini söyledi.

Spor dünyasından bir çok yıldızla çalıştıklarını belirten Hasan Boylu, "Dünyaca ünlü yıldızlar Rooney, Neymar, Drogba, Sneijder ile çalışıyoruz. Ayrıca Nike'ın sponsporluğu içerisinde olan bütün sporcuları giydiriyoruz. Ayrıca milli gururumuz Arda Turan'ı da giydiriyoruz" ifadelerini kullandı.

"FUTBOLCULARIN DEĞİŞİK TALEPLERİ OLUYOR"

Sporcuların kreasyonlarını yaparken kendilerinden değişik talepleri olduğunu ifade eden Boylu, "Hisse göre, kumaşa göre, performansa göre değişiyor. Bazı sakatlıklardan dolayı özel istekler oluyor. Kumaşları değişik oluyor. Renkleri değişik oluyor. Bununla ilgili olarak insanların fizyolojisine göre, vücut yapılarına göre kişisel ürünleri geliştiriyorum" diye konuştu.

"MAÇ ESNASINDA PERFORMANSI ARTTIRMAK İÇİN ÜRÜNLER GELİŞTİRİYORUZ"

Genel olarak performansı arttırmak için sporcuların vücut yapılarına göre hazırlık yaptıklarını dile getiren Nike Arge ve Pazarlama Direkötürü, "Maç esnasında performansı artırmak için ürünler geliştiriyoruz. Bunun içinde tabi ki 90 dakikada ne yapıyor. 45. dakikada, 75. dakikada ne yapıyor bunları düşünerek hareket ediyoruz. İleriye dönük baktığımız zaman hem kumaşlarda hem teknolojide çok ciddi yatırımlar var. Vücut metriklerini ve kalp atışlarını izliyoruz. Bunlarla ilgili önümüzdeki senelerde güzel ürünler piyasaya çıkacak" dedi.

Futbolcularda genel istatistiklere baktıklarını belirten Boylu, "İngiltere'de son 15 dakikada tüm maçlara bakarsanız, gollerin yüzde 20'si atılıyor. Futbol yavaşlıyor, insanlar yoruluyor ve hatalar oluşuyor. Kaslarını nasıl daha sıkı tutabilirsiniz, performansı nasıl daha çok arttırabilirsiniz, teri nasıl daha çok emer. Bunları göz önünde bulundurursanız maç sırasında 90 dakikayı yayıp futbolcunun kariyerinde etki sağlayabiliyoruz" ifadelerini kullandı.

"ŞU ANDA DÜNYANIN EN HAFİF FORMASINI YAPIYORUZ"

Şu anda Dünyanın en hafif formasını ürettiklerini vurgulayan Boylu, "2016, 2018 ve 2020 yıllarının formalarını tasarlamaya başladık. Formalarda daha da hafiflemeye doğru başladık. Hafif her zaman en iyi performans değildir. Vücutta en iyi performansa hafif olan ve yatkın olanı bulmak gerekiyor. Futbolcuların terlemeleri çok önemli. Teri nasıl çabuk emer ve ter vücuda yapışmadan havaya karışımını ne kadar çabuk yaparsa o kadar vücudunuz için iyidir" şeklinde konuştu.

"AY-YILDIZLI YENİ FORMA 2016 YILINDA GELECEK"

A Milli Futbol Takımı'nın geçtiğimiz dönemde giydiği turkuaz formayı da tasarlayan Boylu, "2016 yılında yeni formaları göreceğiz. Benim de ilk yaptığım turkuaz forması vardi. Fatih Hocamızın döneminde yapmıştık. Milli takım forması üzerinde bir çalışma var ama bunu açıklayamam" şeklinde cevap verdi.

"YERLİ OYUNCULAR FORMALARI TAM OLARAK BENİMSEMİYOR"

Yerli oyuncular ile çalışırken ciddi sıkıntılar yaşadıklarını belirten Boylu, "Yerli futbolcular ürünü gördüğünde tam olarak bunu benimsemiyor. Drogba'ya ve Sneijder'e verdiğimiz formayı bir Türk futbolcusuna verdiğimiz zaman kabullenmiyor. Ben bunu giymem diyor. Burada bir sıkıntı yaşıyoruz. Türk futbolculun çok büyük boyutlara gitmemesinin sebeplerinden birisi de bu. Sadece malzeme ile alakalı da değil. Bunun besini, uykusu, maçtan önce ve sonra nasıl davranacağı, ne kadar su içip ne kadar yemek yiyeceği tam olarak bilinmiyor bence" diye konuştu.

Nike Arge ve Pazarlama Direktörü Boylu son olarak Neymar ve Arda için özel koleksiyonları olduğunu da belirtti.