Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kayserispor - Fenerbahçe maçında, üzerinde sarı lacivertli forma olduğu için Kayserispor amigosu tarafından ağlatılan 4 yaşındaki Berkay Çoban'ı Fransa'da oynanacak olan Avrupa Şampiyonasına göndereceklerini açıkladı.

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Çankırı'ya gelen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Orhan Saka Spor Salonu'nu ziyaret etti. Spor salonunda incelemelerde bulunan Bakan Kılıç, Kayserispor - Fenerbahçe maçında yaşanan olayı değerlendirdi.

Bakan Kılıç, Türkiye Futbol Federasyonu'yla görüşerek, Kayserispor - Fenerbahçe maçında, üzerinde sarı lacivertli forma olduğu için Kayserispor amigosu tarafından ağlatılan 4 yaşındaki Berkay Çoban'ı Fransa'da oynanacak olan Avrupa Şampiyona'sına misafir olarak göndereceklerini söyledi. Sporun dostluk, birlik, kardeşlik ve centilmence mücadele olduğunu ifade eden Kılıç, hafta sonu yaşanan olayın üzüntü verici olduğunu söyledi.

KANUNEN CEVABI VERİLECEK

Kılıç, "Bu hareketi yapanlar, o yavrumuzu ağlatanlar bırakın sportmenliği, insanlığa sığmayacak bir harekette bulunmuşlardır. O arkadaşlar hakkında Futbol Federasyonu emniyetten bilgi istemiş durumda. Kanunen verilebilecek ne cevap varsa verilecektir. Bu konunun takipçisi biz olacağız. Ben bugün babası Ramazan Bey'le de görüştüm. Yavrumuzun durumu gayet iyi" diye konuştu.

"FENERBAHÇE VE GALATASARAY DERBİSİ FIRSATTIR"

Olayın tüm spor camiası tarafından kınanması gerektiğini vurgulayan Bakan Kılıç, şöyle devam etti:

"Bu kardeşimize yapılan hareketi hiçbir spor camiamızın kabul etmeyeceğini biliyorum. Bunun için de önümüzde bir fırsat var. Dünyanın sayılı derbileri arasında olan bir derbi oynanacak. Fenerbahçe - Galatasaray derbisi. Ben inanıyorum ki, her iki takımızın taraftar ve yöneticileri bu fırsatı kullanarak centilmenlik, kardeşlik ve birlik anlamında büyük bir mesaj verebilirler."