Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, kadınlara hakaret içeren sözleri yüzünden bir insanın anne karnında geçirdiği ortalama süre olan 9 ay 10 gün ceza aldı. Hacıosmanoğlu aldığı cezalarla bordo-mavili kulübün de tarihine geçti.

Trabzonspor'un 15. başkanı olan ve 2.5 yıla yakın bir süredir görevde olan İbrahim Hacıosmanoğlu, bordo-mavili kulübün tarihindeki en çok ceza alan başkan oldu. Hacıosmanoğlu, görevde bulunduğu süre boyunca 8. kez PDFK'ya sevk edildi. Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, geçtiğimiz sezonun ilk yarısının son maçlarıyla, ikinci yarıda oynanan maçlarda takımını tribünden izleyememişti. Bu sezon da Spor Toto Süper Lig'de takımını tribünden izleyemeyen Hacıosmanoğlu, aldığı yeni cezalarla birlikte sezonu kapatmış durumda. Görev süresinin 890 gününü geçiren başkan Hacıosmanoğlu, bu sürecin 400 günü cezalı durumda olurken, son cezalarla birlikte almış olduğu toplam ceza 680 güne ulaştı.

TORKU KONYASPOR MAÇIYLA CEZASI BİTMİŞTİ

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun son olarak aldığı 255 günlük cezası, Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında oynanacak olan Torku Konyaspor maçıyla bitmişti.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'na en üst sınırda vermiş olduğu cezanın süresi Torku Konyaspor maçıyla birlikte bitmişti. Hacıosmanoğlu için Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında deplasmanda oynanan Mersin İdmunyurdu ve 10. haftada Gaziantepspor maçlarını kendisine ayrılan bölümden izleyebilme hakkı doğmuştu. Hacıosmanoğlu, eşinin rahatsızlığı nedeniyle bu maçları izleyememişti. Gaziantepspor maçının ardından yaptığı açıklamalar nedeniyle 9 ay 10 gün ceza alan Hacıosmanoglu, cezasında herhangi bir indirim yapılmaması halinde sezonu kapatmış olacak.

8.5 AYLIK CEZA BİTER BİTMEZ 9 AY 10 GÜNLÜK CEZA

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, geçtiğimiz sezon 30 ve 45 gün ceza alan ve cezası devam ettiği sürede Fenerbahçe -Trabzonspor maçı hakemi Bülent Yıldırım'ı müsabaka öncesinde araması ve sportmenliğe aykırı açıklamalarda bulunması nedeniyle 180 gün üst sınırda ceza almıştı. Toplamda 255 gün 8.5 ay ceza alan Hacıosmanoğlu, Gaziantepspor maçının ardından 9 ay 10 günlük ceza alarak Trabzonspor başkanları arasında en çok ceza alan isim oldu.

PARA CEZALARI 800 BİN TL'YE YAKLAŞTI

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, görevde bulunduğu süre boyunca aldığı men cezalarının yanı sıra ağır para cezalarına da çarptırıldı. Gaziantepspor maçında yaşanan hakem olayı sonrası bordo-mavili kulüp ve idarecileri toplamda 9 yıl 26 gün hak mahrumiyeti ve 2 milyon 45 bin TL para cezası verildi. Hacıosmanoğlu, son para cezası olan 150 bin TL ile birlikte bugüne kadar toplam 800 bin TL'ye yakın para cezası aldı.