Ada basınına röportaj veren Oumar Niasse , Premier Lig 'e alışmaya başladığını belirterek, kendisini 'Savaşçı' olarak tanımladı. Golcü oyuncu, Everton'da da savaşçı yapısını göstereceğini vurgulayarak, "Ben bir savaçşıyım. Futbol kolay bir oyun değil. Kendimi çok iyi hissediyorum. Oynamaya da savaşmaya da hazırım" dedi.   

Çocukluk döneminde ağabeyleri tarafından futbol oynamaması yönünde dayak yediğini itiraf eden Niasse, "Kötü bir çocuk olduğumu söylemeyeceğim ama çok da iyi değildim. Babamdan asla dayak yemedim ama ağabeyleri bazen bana futbol oynamamam için beni döverdi. Ben ise 5 dakika bulsam çıkıp futbol oynardım, sonra da o 5 dakika 3-4 saat olurdu. İki kere ayağımı kırdım. Çocukken futbol yüzünden çok kavga ettim. Ama hayatım boyunca futbol oynamaktan başka bir şey yapmak istemedim" ifadelerini kullandı.

Akhisar Belediyespor'da forma giydiği dönemde Jose Mourinho 'nun kendisiyle ilgilendiğini belirten 25 yaşındaki oyuncu, "Menajerim, Mourinho'nun benimle ilgilendiğini söyledi. Oyun stilimi beğenmiş ve beni Türkiye'deyken takibe almış. Son transfer döneminde de benimle yakından ilgilendi ancak daha sonra Chelsea 'den ayrıldı" şeklinde konuştu. (Sporx.com)