BRT Spor'un haberine göre, İlk kez geçtiğimiz sene, Kuzey Kıbrıs Off Road Derneği ile Kyrenia Off Road Derneği’nin ortaklaşa organize ettiği ve geleneksel hale gelmesi planlanan “2. Alu Denizalp Off Road Rally Sprint Yarışı”, geçtiğimiz gün geçilen 5 etap ile yapıldı. Balıkesir, Aslanköy ve Lavinium (BRT) bölgelerinde yapılan yarışta ilk sırada Göksel Macila-Buğra Tabak ikilisi yer aldı. İkinci sırada Halim Kahveciler-Ramadan uzun ikilisi finişe ulaşırken, üçüncü Cem Aytaç-Hasan Uzun ikilisi oldu.

19 ekip başladı 13 ekip bitirdi

Kuzey Kıbrıs Otomobil Kulübü’nün sportif direktörlüğünü üstlendiği yarışta 19 ekip start alırken, çeşitli sebeplerle 6 ekip finişe ulaşamadı. Araçların motor hacimlerine göre üç sınıfa ayrıldığı yarışta K2’nin lideri Göksel Macila-Buğra Tabak ikilisi olurken onları sırasıyla Yusuf Hüdan-Hasan Reyhan ve Cemal Arsal-Ahmet Buzlukcuoğlu ikilisi takip etti. K3’te Halim Kahveciler-Ramadan Uzun ikilisi ilk sırada, Cem Aytaç-Hasan Uzun ikilisi ikinci sırada ve Musa Ersoy-Hilmi Çelebioğlu ikilisi üçüncü sırada yer aldı. K1 sınıfını ise Levent Sönmez-Ramadan Kıral ikilisi kazandı. İkinci Cemal Çelik-Recep Bilgin ikilisi olurken, üçüncü Orhun Mevlit-Coşkun Gürel ikilisi oldu.

Ödüller verildi

Toplam uzunluğu 115 kilometre olan yarışın ana sponsorluğunu Alu Denizalp Limited üstlendi. Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu, Gönyeli Belediyesi, KKTC Sağlık Bakanlığı, KKTC Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı, Paşaköy Belediyesi ve Güven Sigorta’nın da katkılarıyla hayata geçirilen yarışın ödül töreni Gönyeli Belediye Sarayı önünde yapıldı ve dereceye girenlere kupaları takdim edildi.