Medicana Sivasspor Teknik Direktörü Okan Buruk, Beşiktaş maçı sonrası yaptığı açıklamada, ağır bir penaltı kararı sonrası maç dengelerinin bozduğunu söyledi.

Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında Beşiktaş, Medicana Sivasspor'u 2-0'lık skorla mağlup etti. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında kırmızı-beyazlı takımın teknik direktörü Okan Buruk, müsabakayı değerlendirdi.

Genç çalıştırıcı, özellikle maçın başında Beşiktaş'ın baskılı başladığına değinerek, "Rüzgara karşı olduğumuz için ilk yarıda çıkmakta zorlandık. İlk 15 dakikalık bölümde verdiğimiz 2 pozisyon vardı. Daha sonra oyunda dengeyi kurduk ve gol öncesi pozisyonlarımız da vardı. Son pasları gol yapabilseydik, gol atmamız içten değildi. İlk yarının böyle biteceğini düşünüyorduk. Bize göre verilmiş çok ağır penaltı kararı maçın dengesini bozdu. İkinci yarıda önde basmayı denedik. Zaman zaman onu başardık ve üstünlükte kurduk. Daha sonra kaybettiğimiz toplarda komik pozisyonlar verdik. Bunlar bizim düzeltmemiz gereken şeyler. Maçın devamında oyuna aldığımız oyuncularla pozisyonlar da yakaladık. Aatif'in bulduğu pozisyonlardan yararlanamadık. Daha sonra son dakikada Beşiktaş'ın ikinci golü geldi. Beşiktaş'ın en büyük özelliği yaptığı baskılarla kazandığı toplarla hızlı ataklara çıkmaktı. Oyunun genelinde oyundan memnunum. Belki hakem maça müdahil olmasaydı çok farklı bir maç olabilirdi. İlk yarıda yardımcı hakeme edilen bir küfür vardı. Duyduklarından eminim. Küfrü ne için söylediği önemli değilmiş. Yabancı dilde küfür edebilmeniz ve bunun ne biçimde olduğu oyuncunun tavrına bağlıymış. Beşiktaş'a şampiyonluk yolunda başarılar diliyorum. Çok iyi bir takım" açıklamasını yaptı.

Okan Buruk, devre arasında takıma birkaç takviye yapabileceklerini ve bunun ilerleyen günlerde netleşeceğini ifade etti.