Mersin İdmanyurdu'nda yaşanan mali sıkıntılar sebebiyle bir süre önce alınan olağanüstü genel kurul kararının iptal edildiği bildirildi.

Kulüp basın sözcüsü Ayhan Erdem yönetim olarak, Mersin İdmanyurdu'nun hem mali hem de sportif açıdan durumunu göz önünde bulundurdukları için sağduyulu bir şekilde bu kararı aldıklarını söyledi. Mersin İdmanyurdu'nun hem sportif hem de mali açıdan düzlüğe çıkana kadar başkan Ali Kahramanlı ve yönetiminin görevi başında olacağını açıklayan Erdem, "Mersin İdmanyurdu Yönetimi olarak Ali Kahramanlı başkanlığında yapmış olduğumuz son toplantıda, takımımızın durumu masaya yatırılmıştır. Toplantıda, takımımızın hem mali hem de sportif açıdan durumunu gözardı etmeyerek sağduyu ile bu kararı almış bulunuyoruz. Mersin İdmanyurdu'nu maddi ve sportif açıdan düzlüğe çıkarana kadar başkanımız Ali Kahramanlı ve yönetim kurulu görevinin başında olacaktır" dedi.

"GÖREVİMİZİN BAŞINDAYIZ"

Başkan Ali Kahramanlı ve yönetiminin almış olduğu bu sağduyulu kararda kenti yönetenler ile yapmış oldukları görüşmelerin de etkili olduğunu ifade eden Erdem, "Genel kurul sürecinde başta Mersin Valisi Özdemir Çakacak, AK Parti Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve AK Parti İl Başkanı İsmail Taşpınar ile yapmış olduğumuz görüşmeler, almış olduğumuz bu kararda önemli rol oynadı. Sağ olsunlar bize bu konuda ciddi destek verdiler. Mersin İdmanyurdu'nun düzlüğe çıkabilmesi adına ellerini taşın altına koyacaklarını, yapmış olduğumuz toplantılarda bizlere ilettiler. Biz de almış olduğumuz sorumluk neticesinde genel kurulumuzu iptal ederek görevimizin başındayız" diye konuştu.

"BİZ NE YAPIYORSAK, MERSİN İDMANYURDU'NUN BAŞARISI İÇİN YAPIYORUZ"

Mersin İdmanyurdu'nun kentin takımı olduğunu ve bu bilinçle kentteki tüm bileşenlerin destek vermesi gerektiğini dile getiren Erdem, şöyle devam etti:

"Biz ne yapıyorsak Mersin İdmanyurdu'nun başarısı için yapıyoruz. Başta kulüp başkanımız Ali Kahramanlı olarak hiçbir fedakarlıktan kaçmadığımızı herkesin bilmesi gerekiyor. Ancak bu takım kentin takımı. Bu kentte geçimini sağlayan başta iş adamlarımız olmak üzere sorumluluk sahibi herkesin Mersin İdmanyurdu'na destek vermesi gerekmektedir. Gelin hep birlikte takımımıza sahip çıkalım ve kentin takımı Mersin İdmanyurdu'nun başarısında pay sahibi olalım. Aksi takdirde ciddi ve güçlü bir yönetim bu takımı yönetmeye talip ise biz Mersin İdmanyurdu yönetimi olarak görevimizi onlara bırakmaya her zaman hazırız."