1. Avrupa Oyunları'nda güreşte bronz madalya kazanan Merve Kenger, olimpiyatlara katılmak istediğini söyledi.

53 kiloda milli güreşçi Merve Kenger, ilk müsabakasında Azerbaycanlı sporcu Anzhela Dorogan'a 4-2 mağlup oldu. Rakibinin finale çıkması sonucunda repesaj maçına çıkan Merve Kenger, Macar rakibi Mercedesz Denes'i 4-0 yenerek bronz madalya için güreşmeye hak kazandı. Bronz madalya için Moldovalı Natalia Budu'yla karşılaşan Kenger rakibini 4-6 yenerek bronz madalyayı kazandı.

Azerbaycanlı seyircilerin desteğini hissettiğini belirten Merve Kenger, "Bana ettikleri dualardan dolayı Türk halkına gerçekten teşekkür ediyorum. Onları arkamda hissederek buraya geldim. Kısmette olan bronzmuş. İnşallah ileride altınlar olur. Önümüzde Dünya Şampiyonası var orada vize alarak olimpiyatlara katılmak istiyorum. İnşallah ilk 5'e girerek olimpiyat vizesini alırım" dedi.

"ARKADAŞLARIM SAKATLIKLARDAN DOLAYI MAÇ KAYBETTİLER"

Kenger, Azerbaycanlıların kendilerini çok iyi desteklediğini belirterek, "Arkadaşlarımla birlikte gerçekten çok güzel çalıştık. Arkadaşlarım sakatlıklardan dolayı maç kaybettiler ya da son saniyelerde maç kaybettiler. O gün nasip olmadı. Bugün şeytanın bacağını kırdık çok şükür. Eminim Türkiye'de de olsa böyle destek olurdu. Azerbaycan kardeş ülke olduğu için bizi çok güzel desteklediler. Türk halkına da Azerbaycan halkına da çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

YEŞİLIRMAK: "BURAYA ALTIN MADALYA ALMAK İÇİN GELDİM"

58 kiloda Fransız sporcu Aurelie Basset karşısında aldığı 4-0'lık galibiyet ile yarı finale yükselen Elif Jale Yeşilırmak yarı finalde Ukraynalı rakibi Tetyana Lavrenchuk karşısında kaybederek final şansını kaybetti. Belaruslu Anastasiya Huckok'la bronz madalya içim mücadele eden Elif Jale Yeşilırmak rakibini 6-5 yenerek bronz madalyanın sahibi oldu.

Çok mutlu olmadığını anlatan Elif Jale Yeşilırmak, "Aslında buraya altın madalya almak için geldim. Bronz madalya aldım. Bunda biraz sakatlığımın da etkisi oldu. Aslında dinlenmeliydim ama takımıma yardım etmek istediğim için buradayım. Beni destekleyen Azerbaycan halkına ve destekleyen herkese teşekkür etmek istiyorum. İyi durumda ve sağlıklı olmama rağmen destekleri sayesinde kendime güvendim. Destekleri için teşekkür ediyorum" dedi.