AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in "tbmm" uzantılı mail adresini hackleyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan aleyhinde mailler gönderdiği öne sürülen sanık delil yetersizliğinden beraat etti.

AK Parti Sözcüsü ve Adana Milletvekili Ömer Çelik'in "tbmm" uzantılı e-mail adresini hackleyerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhinde mailler attığı öne sürülen ve "Bilişim sistemine hukuka aykırı olarak girme ve orada kalma" suçundan hakkında dava açılan sanık Hacer S.(44) beraat etti.

İstanbul 71'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, sanık Hacer S. ve avukatı Efkan Bolaç hazır bulundu. Duruşmada saz alan sanık Hacer S., 84 yaşındaki babasıyla yaşadığını belirterek zaman zaman evlerine misafir geldiğini söyledi.

Sanık Hacer S., "Eve gelen misafirlere istedikleri takdirde internetimi açık tutmaktayım. Olayı kimin gerçekleştirdiğinden emin olmadığım için isimlerini ve adreslerini bildirmeyeceğim. Evde yalnızca babam ve ben yaşıyoruz. Babam yaşlıdır ve okuma yazması yoktur. Kardeşlerim de yurt dışında yaşamaktadır. Ekran karardığı için bilgisayarımı format attırmaya götürmüştüm. Bilgisayarım eskidir" dedi.

Cumhurbaşkanını tanıdığını ancak Ömer Çelik'i hiç tanımadığını belirten sanık Hacer S., "Bu işi evime geçici olarak gelen misafirlerden birisi yapmış olabilir. Ben tamamen suçsuzum. Beraatimi istiyorum" diye konuştu.

DELİL YETERSİZLİĞİNDEN BERAAT ETTİ

Davayı karara bağlayan mahkeme, Ömer Çelik'in [email protected] uzantılı e-mail adresinin şifresi kırılarak işlendiği, iletinin gönderildiği an itibariyle IP numarasının sanığa ait olduğunun saptandığını hatırlattı. Sanığın ikamet adresinde bulunan bilgisayar ve modeme el konularak gerekli araştırmanın yapılmadığını belirten mahkeme "Sanığın tekstil işçisi olmasını nazara alarak yüklenen suçun işlediğine ilişkin cezalandırılmasına yeterli her türlü şüpheden uzak kesin ve inandırıcı bir delil elde edilemediğinden beraatine" karar verdi.