Metin Diyadin'in yerine 5 hafta önce takımın başına geçen Önder Özen, görev yaptığı 5 maçta sadece 5 puan toplayabildi. Bu periyotta 2 yenilgi ve 2 beraberlik alıp sadece 1 kez galibiyet sevinci yaşayabilen Özen'in Göztepe'si, 26. hafta sonunda play-off potasının 5 puan gerisinde ve 10. sırada kendisine yer buldu. 

İlk sınavında İzmir'de Denizlispor'a 1-0 mağlup olan Özen, ikinci müsabakasında Balıkesirspor deplasmanından 1-1'lik beraberlikle döndü. Ardından İzmir'de Alima Yeni Malatyaspor'u 3-1 yenen Önder Özen yönetimindeki Göztepe üst sıralar için umutlansa da Kayseri Erciyesspor yenilgisi ve Altınordu beraberliği ile kan kaybı devam etti.

Önder Özen'in göreve başladığı 22. haftada play-off hattının 3 puan gerisinde olan sarı kırmızılı ekip, 5 maç sonra bu farkın 5 puana çıkmasına engel olamadı. 5 haftada kaybedilen 10 puanın yanı sıra, her hafta kadroda rotasyona giderek sürprizlere imza atan tecrübeli çalıştırıcı, yavaş yavaş taraftarlardan tepki görmeye başladı.

Kayıplara rağmen play-off umutlarının devam ettiğini belirten Özen, toparlanacaklarını söyledi. Önlerinde daha 8 hafta olduğunu kaydeden Özen, "Matematiksel olarak şansımız varsa biz de pes etmeyeceğiz. Son düdüğe kadar ilk 6'yı kovalayacağız. Şu ana kadar hesapta olmayan kayıplar yaşadık, bize gönül verenleri üzdük. Ancak hiç kimsenin umutsuzluğa kapılmasını istemiyoruz. Çok kaliteli bir takımız ve başarıyı yakalamak için elimizden geleni yapacağız" dedi.