Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Türk asıllı oyuncular İlkay Gündoğan ve Emre Can'ın Almanya Milli Takımında forma giydiğini hatırlatarak, "Biz o çocukları burada yetiştiremiyorsak bir problem var demektir" dedi.

Marmara Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen ve Türkiye'de bir ilk olan Çocuk Koruma Programı'na Fikret Orman'dan destek geldi. Marmara Üniversitesi Anadolu Hisarı Kampüsü'nde açıklamalarda bulunan Başkan Orman, siyah-beyazlı camia olarak sosyal sorumluluk faaliyetlerinin içerisinde olacaklarını ifade etti.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, konuşmasında sporda attıkları adımların kendi çizgilerine göre olduğunu vurgulayarak, "Beşiktaş altyapıya ve çocuklara çok önem veren bir kulüp. Tarihimize de baktığımız zaman birçok oyuncuyu kendimiz yetiştirmişizdir. Buna bir tek futbol takımı olarak bakmayın bu bütün branşlarda böyledir. Çağ geliştikçe Beşiktaş'ın da buna uyum göstermesi lazım. Bu bir tek tesis yapmakla olmuyor. Tesisler duran şeyler, en önemlisi içerisinde yaşayan insanları eğitecek insanlar. Biz de bugün çocuk koruma programı adı altında böyle bir etkinliği yapıyoruz. Altyapı sorumlumuz Emrah hoca da bununla alakalı bir çalışma yapmak istedi ve biz de buna destek verdik. Eğitmeden hiçbir şey olmuyor" dedi.

"ALTYAPIYA, EĞİTİME DAHA FAZLA ÖNEM VERECEĞİZ"

Avrupa'da 4-5 milyon gurbetçinin yaşadığını ifade eden Orman, "Beşiktaş Futbol Takımı'na baktığınız zaman genel itibariyle yurt dışında eğitimini almış vatandaşlarımızın çocuklarının olduğunu görüyoruz. Örneğin futbol takımımızda Oğuzhan, Cenk, Gökhan, Olcay, Cenk, Kerim gibi birçok oyuncumuz Avrupa'dan gelme Türklerin çocukları. Bunlar birer yıldız. Fransa - Almanya maçında da izledik İlkay'ı Emre Can'ı. Biz o çocukları burada yetiştiremiyorsak bir problem var demektir. Milli takımlarımızda da çoğunlukla devşirme oyuncumuz var. Ama Türkiye'ye baktığımızda biz öyle oyuncular çıkaramıyoruz. Biz bundan sonra daha fazla altyapıya eğitime önem vereceğiz. Bunu bir tek futbol olarak görmeyin, bütün spor alanlarında bu işleri yapmaya çalışacağız" açıklamasını yaptı.

Başkan Fikret Orman, konuşmasının ardından Marmara Üniversitesi yöneticileriyle birlikte, Çocukları Koruma Programı'na destek için protokol anlaşmasına imza attı.