Fenerbahçe 60 puana yükseldi. Osmanlıspor da puanını 40'a çıkardı.

Sarı lacivertlilerin bir maçı eksik, Galatasaray ile deplasmanda karşılaşacaklar.

Şampiyonluk yolundaki rakipleri Beşiktaş ise 63 puanda. 27. hafta maçında Pazartesi günü Kasımpaşa ile oynayacak. 

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, takımında 4 değişiklik yaptı.

Milli maçlar nedeniyle lige verilen ara ve 26. haftadaki Galatasaray derbisinin ertelenmesi sebebiyle 17 gündür resmi maça çıkmayan sarı-lacivertliler, en son UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda 17 Mart'ta Braga'ya karşı mücadele edip 4-1 kaybetmişti.

Teknik direktör Pereira, bu maça göre ilk 11'inde 4 değişikliğe giderek, Şener Özbayraklı, Caner Erkin, Luis Nani ve Diego Ribas'ı yedek bıraktı. Portekizli teknik adam bu isimlerin yerine Gökhan Gönül, Hasan Ali Kaldırım, Ozan Tufan ve Volkan Şen'e görev verdi.

Sarı-lacivertlilerde kalede Volkan Demirel oynarken, savunma dörtlüsü Gökhan Gönül, Bruno Alves, Simon Kjaer ve Hasan Ali Kaldırım'dan oluştu. Orta sahanın ortasında Mehmet Topal, Josef de Souza ve Ozan Tufan yer alırken, kanatlarda Volkan Şen ve Alper Potuk oynadı. Fenerbahçe'nin ileri ucunda ise Robin van Persie şans buldu.

Gökhan Gönül formasına kavuştu

Fenerbahçe'de sakatlığını atlatan Gökhan Gönül, 5 maç sonra sarı-lacivertli formayı giydi.

Milli futbolcu, Süper Lig'de 29 Şubat'ta oynanan Beşiktaş derbisinden sonra Fenerbahçe'nin ligde, kupada ve Avrupa'da yaptığı toplam 5 maçı kaçırmıştı.

Sol kaburgasında kırık bulunan tecrübeli futbolcu, geçen hafta A Milli Futbol Takımı'nın İsveç ve Avusturya'yla oynadığı özel maçlarda görev almıştı. 

Sarı-lacivertli takımda Lazar Markovic ve Raul Meireles sakatlıklarından dolayı Osmanlıspor maçında kadroda yer almadı.

Ozan Tufan kulüp takımlarında 100. maçına çıktı

Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Ozan Tufan,  Osmanlıspor karşısında kulüp takımlarında A takım seviyesinde kariyerinin 100. resmi maçına çıktı.

Sezon başında 7 milyon avro bonservis bedeliyle Fenerbahçe'ye transfer edilen 21 yaşındaki futbolcu, Bursaspor'la profesyonel olarak sahaya çıktığı 9 Ağustos 2012 tarihinden itibaren, 60 Spor Toto Süper Lig, 27 Türkiye Kupası, 12 UEFA Avrupa Ligi ve 1 kez de TFF Süper Kupa maçında forma giydi.

Güvenlik önlemleri alındı

Fenerbahçe-Osmanlıspor maçından önce alınan güvenlik önlemleri dikkati çekti.

Stadın giriş noktalarına 200 metre kala polis güvenlik barikatı kurdu. Passolig kartı olmayan taraftarlar stat çevresine sokulmazken, taraftarlar ve basın mensupları üst aramasından geçirildi. Bu kontrol noktalarından araç geçişlerine de izin verilmedi.

Ülker Stadı'nın çevresindeki bazı yollar, maç öncesi tedbirlerin uygulanmaya başlatılmasıyla trafiğe kapatıldı.

Teröre tepki

Taraftarlar yaptıkları tezahüratlarla teröre tepki gösterdi.

"Şehitler ölmez vatan bölünmez" ve "Vatan sana canım feda" diye bağıran iki takım taraftarları teröre tepkilerini dile getirdi. Futbolcular da Kulüpler Birliği Vakfının hazırladığı "Teröre Hayır" pankartıyla sahaya birlikte çıktı. Karşılaşmadan önce de şehitler için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Öte yandan sarı-lacivertli taraftarlar tribünlerin büyük bölümünü doldurdu. Osmanlıspor'un taraftarları da karşılaşmaya yoğun ilgi gösterdi. Başkent ekibinin taraftarları kendilerine ayrılan misafir seyirci tribününde büyük bir Türk bayrağı açtı.

UEFA ve Ivan Bebek'e tepki

Fenerbahçeli taraftarlar, takımlarının UEFA Avrupa Ligi'nde Braga'ya 4-1 kaybettiği son 16 turu rövanş maçını yöneten Hırvat hakem Ivan Bebek ve UEFA'ya tepki gösterdi.

Taraftarlar hem UEFA hem de Bebek aleyhine tezahüratlarda bulundu.

Webo eski takımına karşı

Osmanlıspor'un sezon başında kadrosuna kattığı tecrübeli forvet Pierre Webo, transferinden sonra eski takımı Fenerbahçe'ye karşı ilk kez forma giydi.

Sarı-lacivertli taraftarlar maçtan önce ısınmaya çıkan Kamerunlu futbolcuyu tribünlere çağırarak sevgi gösterilerinde bulundu. Fenerbahçe'ye Ocak 2013'te transfer edilen 34 yaşındaki futbolcu, birer şampiyonluk ve Türkiye Kupası sevinci yaşadığı sarı-lacivertli formayla 2,5 sezonda çıktığı 89 maçta 33 gol atmıştı.

Osmanlıspor'da 3 değişiklik

Osmanlıspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, son oynadıkları Gençlerbirliği maçına göre kadrosuna 3 değişiklik yaptı.

Akçay, Raul Rusescu, Lukas Szukala ve Gabriel Torje'yi yedek bırakırken, Uğur Demirok, Pierre Webo ile Papa Ndiaye'ye şans tanıdı.

Kaynak: Al Jazeera