Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Kayserispor karşılaşması sonrası, "Oyun kalitesi adına memnun değilim ama 3 puan aldığımız için memnunum" dedi.

Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Kayserispor'u 1-0 mağlup etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, "Son karşılaşmada kendi sahamızda beraberlikle ayrılmıştık. İki puan kaybı bizi son derece üzdü. Liderliği de elimizden aldı. Güven kaybı olmuştu. Bu maç zorlu bir karşılaşmaydı. Milli takımda oyuncular maça çıktı. Aramıza katıldılar ve tekrar maçta oynadılar. Akılları hala milli takımdaydı. Birkaç gün içinde akıllarını değiştirip kendi kulüplerine konsantre olmak zorundaydılar. Çok zorlu bir karşılaşmaydı. Zorlu rakibe karşı oynadık. Bizim için kıymetli bir 3 puan. Rakibimiz için de önemliydi. Çok koştular, bizi fazlasıyla zorladılar. Teknik açıdan değerlendirecek olursam iyi bir karşılaşma geçirmedik. Bundan çok daha iyi oynadığımız karşılaşmalar olmuştu. Oyun kalitesi adına memnun değilim ama 3 puan aldığımız için mutluyum" diye konuştu.

"TEKNİK ANLAMDA İYİ BİR OYUN ÇIKARAMADIK"

Van Persie'nin neden kendi yerinde oynamadığının sorulması üzerine Pereira, "Van Persie ilk yarıda Fernandao ile bazen yan yana oynadı. Üçüncü bir orta saha gibi oynamasını istedik. Topun bizde olmasını istedik, ofansif orta saha pozisyonunda oynamasını istedik. İlk yarıda forvet gibi oynadı. İstediklerimizi yapamadık, oyunu kontrol etme konusunda zorluklar yaşadık. Oyun git gelli bir oyuna dönmüştü. Hızlı bir şekilde kanatlardan topu ileriye taşımaya çalışırken takımın mesafesinin büyümesini gördük. Savunma oyuncularımıza ve orta saha oyuncularımıza hep birlikte hücuma çıkma ve hep birlikte savunma yapmayı istedik. Daha sonra ikinci yarıda topun daha fazla bizde kalmasını sağladık. Van Persie daha çok ortada oynadı. Buradaki amacımız topa daha fazla sahip olmaktı. Markovic de aynı şekilde iç oyuncusu gibi oynadı. Zaman kazanabilmek için bunu yaptık. Sonra rakibimiz iki forvet ile oynamaya başladı. O dakikalarda belki biraz dengemizi kaybettik. Yüksek bir zeminde oynadık. Topu bu şekilde sürmenize zemin de izin vermiyor. Teknik anlamda iyi bir oyun çıkaramadık. Harika bir maç çıkarsaydık maçı kazanamasaydık sorun olurdu. Şampiyonluğa oynayan takımlar üç puan almak zorundadır" cevabını verdi.

"PERSIE İLE HİÇBİR PROBLEMİM YOK"

Portekizli teknik adam, Ajax ve Galatasaray maçı ile Van Persie'nin adının Barcelona ile anılması hakkında ise, "Biz Beşiktaş'a karşı çok iyi oynadık ama puansız ayrıldık. Ligler bu şekilde kazanılır. Kötü oynarken de kazanırsanız kazanılır. Van Persie ile hiçbir problemim yok. 25 oyuncuyu yönetiyorum. Bu akşam karşılaşmanın Ajax karşılaşması ile alakası yok. Rakibin oyun anlayışı farklı olacak. Daha kaliteli bir oyun ortaya koymak zorundayız. Bugün 3 puan bizim için çok önemliydi. Tekrar Van Persie ile ilgili konuya değinmek istiyorum. Konuşuyoruz, onun fizik durumunu ve takımın dengelerini en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz. Transferi ile ilgili olarak benim hiçbir bilgim yok. Basında çıkan basının bilmesi gereken şey. Basın sıklıkla spekülasyon yapar. Aynı zamanda bu akşam attığı golden dolayı mutluyum. Oyuncularım gol attığı zaman da mutlu olurum. Onlar gol attıkça alkış alırlar ve takıma katkıda bulunurlar. O da takım için gol attı ve katkıda bulundu" şeklinde konuştu.

"BİZİ SIKINTIYA SOKUYOR..."

Oyuncuların milli takımlardan sakat dönmesinden yakınan Pereira, "Bu bizi sıkıntıya sokuyor. Gökhan'ın iyileşme sürecine girmesini bekliyorduk. Sakatlığı uzadı. Bu dönem artık geride kaldı. O da fırsat bulacak artık. Perşembe günü bir karşılaşma oynayacağız, pazar günü de oynayacağız. Bu toparlanma süresinin bir gün daha az olması son derece önemlidir. Bu yüzden biz yoğun bir fikstürden geçtiğimiz için bazen bir oyuncu oynuyor bazen biri oynuyor. Böyle fikstürlerde bazı değişiklikler yapmak zorundasınız. Bundan sonra böyle yapacağız" dedi.

Volkan'ın son dakikada yaşadığı olayın sorulması üzerine ise Periera, "Türkiye'de gördüğüm bir şey var. Oyuncular aşırı duygusallar. Maç esnasında dengelerini kaybediyorlar. Gerçekten kalpten oynama isteği ile birlikte farklı bir oyun ortaya koyuyorlar. Çok duygusal davranıyorlar. Çok itiraz ve çok şikayet ediyorlar. Çok fazla düşüyorlar. Sanki bir kültürmüş gibi görünüyor. Bu benim için bir sürpriz oldu. Bunu her maçta her takımda görüyorum. Hazırlandığımız maçlarda konsantrasyonumuzu koruma anlamında olabildiğince duygusal dengeyi korumaları gerektiğini söylüyorum. Bunu değiştirmek için ne yapılır bilmiyorum ama kendi takımıma sadece maçlara odaklanmayı anlatmaya çalışıyorum. Bazen bu akşamki gibi görüntüler ortaya çıkıyor. Buna takılıp kalmamak da önemli noktadır" dedi.