Özel eğitim gereksinimi olan bireyleri, çeşitli spor dallarında yaşıtlarıyla bir araya getirerek toplumsal hayata katmayı hedefleyen Özel Olimpiyatlar Türkiye’nin Birleştirme Projesi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne taşındı.

Bu yıl ilk kez Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin ev sahipliğinde yapılacak projede, ‘özel’ çocuklar çeşitli sportif etkinlikler gerçekleştirecek. Çocuklar aynı zamanda, Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin geleneksel Bahar Festivali’ne de katılacak.

Doğu Akdeniz Üniversitesi Özel Olimpiyatlar Birleştirme Projesi, KKTC’den 3, Türkiye’den ise 10 okulun katılımıyla gerçekleşecek. Karma basketbol ve karma futbol kategorilerinde yapılacak oyunlara Türkiye’den sporcu ve eğitmenlerden oluşan 35 kişinin, KKTC’den ise toplam 90 kişinin katılımı bekleniyor. Doğu Akdeniz Üniversitesi Bahar Festivali kapsamında ağırlanacak olan özel sporcular aynı zamanda dans atölyesi, konser ve gezi gibi sosyal etkinliklere de katılacak.

İki gün boyunca özel sporcularla yaşıtlarını bir araya getirecek olan etkinliğin öncesinde 18 Mayıs 2016 Çarşamba günü, Özel Olimpiyatlar Türkiye Onursal Başkanı Dr. h.c. Dilek Sabancı ile etkinliğin ev sahipliğini yapan Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve bazı resmi makamlara nezaket ziyaretinde bulunarak Özel Olimpiyatlar Türkiye’nin çalışmaları ve projeleri hakkında bilgi verecekler.

Doğu Akdeniz Üniversitesi Özel Olimpiyatlar Birleştirme Projesi’nin açılış töreni ise 19 Mayıs 2016 Perşembe günü, saat 10:00’da, DAÜ Lala Mustafa Paşa Spor Sarayı’nda gerçekleştirilecek. 

Özel Olimpiyatlar Türkiye Hakkında:

Temelleri 1982 yılında Prof. Dr. Hıfzı Özcan ve Sakıp Sabancı’nın önderliğinde atılan Özel Olimpiyatlar Türkiye, tüm dünyada 170 ülkeye yayılmış 225 kurum kanalıyla, 4,4 milyon kişiye ulaşan Uluslararası Özel Olimpiyatlar’ın (Special Olympics) Türkiye’deki tek kuruluşudur. Özel Olimpiyatlar Türkiye, özel eğitim gereksinimi olan bireyleri, diğer bireylerle bir araya getirip, çeşitli spor dallarında düzenli eğitim ve yarışma olanakları sağlamaktadır. Bu şekilde özel sporcuların fizik kondisyonlarını, motor becerilerini ve yeteneklerini geliştirmelerine, cesaretlerini sergilemelerine, başarılarının mutluluğunu yaşamalarına, toplum ile ilişkilerini güçlendirmelerine yardımcı olmayı ve sosyal hayata katılımlarını artırmayı hedeflemektedir.