Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Ajax karşısında üstün oynadıklarını ve berabere kaldıkları için üzgün olduğunu ifade ederek, "Kazansaydık adil sonuç olurdu" dedi.

UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda Fenerbahçe, deplasmanda Ajax ile golsüz berabere kaldı. Maçın ardından iki takımın teknik direktörleri karşılaşmayı değerlendirdi.

Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Fenerbahçe'nin Portekizli teknik direktörü Vitor Pereira, Ajax karşısında önde bastıklarını ve Hollanda ekibine karşısın üstün bir oyun oynadıklarını belirterek, "Mutlu olmadığım tek nokta sonuç. Böyle oynayıp, Ajax'ı kendi taraftarı önünde oynatmama başarısını gösterdikten sonra 3-4 belki de 5 tane gol fırsatına girip, onların bir ikisini sonuca çevirememiz bu sonucun olmasındaki en büyük etkendi. Gol atabilirdik, galibiyetle ayrılabilirdik. Büyük bir karşılaşma, güzel bir karşılaşma olduğunu düşünüyorum. Kazansaydık adil bir sonuç olurdu" dedi.

Sahada üstün taraf olduklarını vurgulayan -Pereira, "Savunma çizgimiz çok daha öndeydi. Rakip sahada çok daha fazla top kazandık. Daha önde basmayı, rakibe alan bırakmamayı başardık. Önde basarak kazandığımız toplar bizim için önemliydi. Sahada üstün olan taraf bizdik" diye konuştu.

Portekizli çalıştırıcı, "Takım, gelişimini Galatasaray'a karşı oynadığı karşılaşmada, Ajax'la içeride oynadığı karşılaşmada göstermişti. O maçlardaki gelişimimizle aynı çizgide performans ortaya koyduğumuzu düşünüyorum. Eksik olan sadece istediğimiz sonucu almak. Girdiğimiz pozisyonları doğru şekilde sonuçlandırmak. Adil bir sonuçla ayrılmadığımızı düşünüyorum" diyerek sözlerini sonlandırdı.

AJAX CEPHESİ

Ajax Teknik Direktörü Frank de Boer ise, sarı-lacivertli takım karşısında kötü bir oyun oynadıklarını belirterek, "Takım olarak bizden daha tecrübeliler. 6 yıllık, 10 yıllık tecrübesi olan oyuncuları var. Biz bu maçta üretken olamadık, Fenerbahçe'yi yenecek oyunu oynayamadık. Tebrik etmek lazım Fenerbahçe'yi, bizden iyi oynadılar. Matematik olarak şansımız devam ediyor, ümit olduğu sürece mücadele etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.