UEFA Avrupa Ligi H Grubundaki 4. maçında yarın Lokomotiv Moskova'yı konuk edecek olan Beşiktaş, liderlik hesapları yapıyor.

UEFA Avrupa Ligi H Grubu 4. maçında yarın Beşiktaş, Lokomotiv Moskova'yla karşılaşacak. Müsabaka öncesi bu akşam son hazırlılarını yapacak olan siyah-beyazlı takımda, Moskova ekibine karşı sahada mücadele edecek ilk 11'de belirlendi.

Yarın Avrupa'daki 182. sınavına çıkacak olan Şenol Güneş ve öğrencileri, zorlu H Grubu'nda avantaj elde etmek için puanlar kovalayacak. UEFA Avrupa Ligi H Grubu'nda geride kalan 3 karşılaşmada 7 puan toplayan Lokomotiv Moskova grupta birinci sırada yer alıyor. Ardından 5 puanlı Beşiktaş ikinci, 4 puanlı Sporting Lisbon ise üçüncü sırada yer alıyor. Grubun zayıf halkası henüz puan alamayan Skenderbeu ise kendine son sırada yer buldu.

GRUBUN KADERİ BELİRLENECEK

H Grubu'nda yarın oynanacak karşılaşmalarla grubun kaderi de belli olacak. Beşiktaş'ın Lokomotiv Moskova ile oynayacağı maç ise kritik öneme sahip. Zira siyah-beyazlı takım mağlup olması durumunda gruptan çıkması zora girecek. Sporting Lisbon'un Arnavutluk ekibinden 3 puan alacak olması garanti gözükürken, bu durumda Portekiz ekibi puanını 7'ye çıkaracak. Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in hafta içerisinde gerçekleşen antrenmanlarda futbolcularına Moskova ekibi karşısında kontrollü oynamalarını isterken, özellikle ataklara çıkarken defansif boşluklar verilmemesi için ayrıca uyarılarda bulunduğu öğrenildi. Grubun en kritik maçlarından birine çıkacaklarının vurgusunu yapan deneyimli çalıştırıcı, en kötü ihtimalle sahadan 1 puanla ayrılmaları gerektiğini de sözlerine ekledi.

Beşiktaş'ın yarın Moskova ekibini mağlup etmesi durumunda ise Şenol Güneş ve öğrencileri gruptan çıkma adına büyük bir şans elde edecek. Zira bu durumda puanını 8'e çıkaracak olan siyah-beyazlılar zirveye oturacak. Bir sonraki maçta H Grubu'nda Skenderbeu ile İstanbul'da karşılaşacak olan siyah-beyazlılar buradan alınacak 3 puana garanti gözüyle bakarken, Beşiktaş'ın bir gözü de Lokomotiv Moskova ile Sporting Lisbon arasında oynanacak maça çevrilecek. Bu maçtan gelecek haberlerle de Şenol Güneş ve öğrencileri gruptan çıkmayı da garantileyebilecek.

ŞENOL GÜNEŞ KADROYU BELİRLEDİ

Geçen sezondan kalan 3 maçlık cezasını tamamlayan Olcay Şahan, yarın Lokomotiv Moskova karşısında ilk 11'de sahadaki yerini alacak. Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in ise Moskova ekibine karşı kadroda sol bek değişikliğine gideceği ifade edildi. Siyah-beyazlı takımın son 4 maçında sol bekte görev alan İsmail Köybaşı'nn yerine yarın Dusko Tosic'in oynayacağı da öğrenildi. Hafta içerisinde yapılan antrenmanlarda özellikle ileri uçtaki futbolcuların performansından memnun kalan deneyimli çalıştırıcının, Lokomotiv Moskova karşısına yarın şu muhtemel 11'iyle çıkması bekleniyor:

"Tolga, Beck, Rhodolfo, Ersan, Tosic, Gökhan Töre, Atiba, Oğuzhan, Olcay, Sosa, Mario Gomez."