Havadis Spor'dan Tonguç Kotak'ın haberine göre, Kıbrıs Vakıflar Bankası Basketbol Süper Ligi 15.haftasında bu akşam oynanacak liderlik maçında  Koopspor ile Yakın Doğu Üniversitesi kozlarını paylaşacaklar.

NEU RA 25 Spor Salonu’nda bu akşam saat 20.00’de oynanacak maç öncesinde Koopspor Antrenörü Emrah Güven ile Yakın Doğu Üniversitesi Antrenörü Halit Kıryağdı, Havadis’e önemli açıklamalarda bulundular.

Güven: Bu akşam da kazanacağız

Koopspor Antrenörü Emrah Güven maçla ilgili olarak şöyle konuştu:

“Normal sezonun son maçını zorlu Yakın Doğu Üniversitesi ile oynayacağız. Kazanan ligi birinci bitirip Play-off’ta avantaj sağlayacak. Bu yüzden iki taraf için de çok önemli bir maç.

Koopspor için  Yakın Doğu Üniversitesi maçları her zaman önemlidir ve yüksek konsantrasyon ile hazırlandığımız maçlardır. Bu maça da iyi hazırlandığımızı düşünüyorum. Zor bir maç bizleri bekliyor.

Bu sezon rakibimizi iki maçta da yendik. Bu gece de kazanacağımıza inanıyorum.”

Kıryağdı: Güzel bir final olacak

Yakın Doğu Üniversitesi Antrenörü Halit Kıryağdı ise “Son hafta güzel bir final olacak. Kazanan lider bitirecek ve bunun artıları tabi ki var. Nenad Misisovic ciddi bir hastalıktan çıktı henüz form yakalamış değil. Maalesef yerli uzunlarımızdan da verim almayı başaramadık. Bu bizi ciddi şekilde zorluyor.

Girne üniversitesine karşı  kazanmayı başardık ama o performans Koopspor’a karşı yetmeyecektir. Sercem aramıza dönmesine sevinirken bu sefer de Arif sakatlandı. Kazanmak için savaşmalıyız.

Vukasin Mandic’in sakatlığı iyiye gitse de onu bu maç oynatmayı düşünmüyoruz. Bize Play-off’ ta çok daha fazla gerekli, onu riske atamayız. Geniş bir kadroyla yola çıktık sakat ve formsuz oyunculara rağmen güçlü bir kadromuz var. İki takım için de kolay bir maç olmayacak” dedi.