Beşiktaş'ın Portekizli yıldızı Ricardo Quaresma, Çaykur Rizespor maçına ilişkin yaptığı değerlendirmede, gol atmanın kendisinin oynama isteğini yükselttiğini söyledi. Yıldız isim ayrıca, yedek kaldığı için mutlu olmadığını dile getirdi.

Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında Başakşehir Fatih Terim Stadyumu'nda Çaykur Rizespor'u ağırlayan siyah-beyazlı ekip, Ricardo Quaresma'nın golüyle sahadan 1-0 galip ayrıldı. Karşılaşmanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Quaresma, gol attığı için mutlu olduğunu belirterek, "Böyle bir gol atmak benim oynama isteğimi yükseltti. Takıma katkı yapmak çok güzel bir duygu. Birlikte oynadık, birlikte mücadele ettik, birlikte galibiyet aldık ve şunu da gördük; hep birlikte oynarsak ve çaba gösterirsek hedefe ulaşabiliriz. Hedefte maçları kazanmak ve şampiyonluğa ulaşabilmek" dedi.

"YEDEK KALDIĞIM ZAMAN MUTLU DEĞİLDİM"

Yedek kalmanın iyi bir duygu olmadığını dile getiren yıldız oyuncu, "Dürüstçe söylemek gerekirse ben de yedek kaldığım zaman mutlu değildim. Oyundan çıkmak ve kenarda kalmak da iyi bir duygu değildir ama sadece oyuna odaklandım ve neyse ki önemli bir gol attım. Maça iyi bir şekilde etki ettim. Bunu benim oyun isteğimi de oldukça yükseltti. Taraftarlara da çok teşekkür etmek istiyorum. Biz gerekeni yaptık ama gerekeni yaparken de onlar çok büyük bir şekilde arkamızda durdular ve maçı kazandık" diye konuştu.

"FUTBOL TARAFTARLARIN ETKİSİ OLMADAN OYNANMIYOR"

Fatih Terim Stadyumu'ndaki taraftar desteğinin Atatürk Olimpiyat Stadyumu'na göre daha iyi olduğunu ifade eden Quaresma, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Buradaki atmosfer oyuncular için çok daha iyi bir atmosfer. Çünkü tribünler sahaya oldukça yakın. Taraftarların verdiği desteği çok güçlü bir şekilde hissedebiliyorsunuz. Futbol taraftarların etkisi olmadan oynanmıyor. Beşiktaş taraftarı çok güçlü karakter koyan bir taraftar. Beşiktaş oyuncusuysanız bunu bilip, buna göre hareket etmeniz gerekiyor. Taraftarın bu desteği ve etkisini hissetmeniz gerekiyor. Bu desteği hissetme anlamında burası çok iyi bir stadyum."

"FERNANDES İLE MAÇTAN ÖNCE KONUŞACAĞIZ"

UEFA Avrupa Ligi'nde perşembe günü karşılaşacakları Lokomotiv Moskova'da forma giyen eski takım arkadaşı Manuel Fernandes ile görüşüp görüşmediğinin sorulması üzerine yıldız isim, "Sizler de çok iyi biliyorsunuz; Manuel benim çok sevdiğim ve değer verdiğim bir arkadaşım ve gerçekten çok büyük bir oyuncu. Çok iyi bir arkadaşlığımız var. Mutlaka oraya gittiğimde maçtan önce ve sonra onunla konuşacağız ama maç başladıktan sonra hem ben hem de Manuel profesyonel bir şekilde takımlarımız için elimizden geleni yapacağız. Tabi ki arkadaşlığımız devam edecek. Çok iyi bir arkadaşlığımız var. Güzel bir duygu, güzel bir atmosfer olacak" diye konuştu.

Yıldız isim, attığı golden önce penaltının olup olmadığının sorulması üzerine, "Penaltı pozisyonunu görmedim ve golü attım" şeklinde konuştu.