İspanya'nın köklü takımlarından Real Madrid, teknik direktörlük koltuğuna Rafa Benitez'in getirildiğini açıkladı.

Teknik direktör Carlo Ancelotti ile yollarını ayıran Real Madrid, teknik direktörlük görevine İspanyol Rafa Benitez'in getirildiğini resmen açıkladı. Eflatun-beyazlıların resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Benitez ile 3 yıllığına anlaşma sağlandığı ve imzaların bugün düzenlenecek basın toplantısı ile atılacağı belirtildi. İspanyol ekibi, ayrıca Benitez'e resmi Twitter hesabından paylaştığı fotoğrafla birlikte "hoşgeldin" dedi.

RAFAEL BENITEZ'IN KARİYERİ

Real Madrid'in altyapısında gösterdiği performans ile hızla yükselen Benitez, kısa sürede yardımcı antrenör konumuna geldi. 1995 yılında Valladolid'i çalıştırmaya başladı. Burada 23 maç sonunda görevden alındı. Ertesi sezon Osasuna'yı çalıştırmaya başlayan Benitez'in, 9 maç sonunda görevine son verildi. Segunda Division'nda mücadele eden CF Extremadura ilk sezonda La Liga'ya taşıdı. 2 sezon sonra Tenerife ile aynı başarıyı tekrarladı.

Bu başarıları Valencia C.F. dikkatini çekti ve bu kulüpte çalışmaya başladı. 3 sezonda iki kez La Liga şampiyonluğu ve bir kez de UEFA Kupası kazandı. 2004 senesinde Liverpool'a geçti, 2005 senesinde takımın UEFA Şampiyonlar Ligi kupasını kaldırmasını sağladı. 3 Haziran 2010 tarihinde Benitez, 3 milyon sterlin karşılığında Liverpool'dan ayrılmış ve Inter'in başına geçmişti. Fakat bu takımdaki başarısız yönetimi sonrası devre arasında kulüp başkanı Massimo Moratti tarafından görevden alındı. 22 Kasım 2012'de Chelsea'nin başına getirildi. Chelsea ile 2012-2013 UEFA Avrupa Ligi kupasını kazandı. Son olarak İtalyan ekibi Napoli'yi çalıştıran İspanyol teknik adam sezon sonunda görevi bırakacağını açıklamış ve bu durum "Real Madrid'e gidiyor" şeklinde yorumlanmıştı.

Real Madrid hocasını resmen açıkladı

Real Madrid hocasını resmen açıkladı