Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi'nde 2015 sezonunun sıradaki mücadelesi Portekiz'in el değmemiş Azorlar bölgesinde gerçekleştirilecek.

2015 Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi sezonunu yarılarken Gary Hunt kusursuz bir performansla seriye devam ediyor. Britanyalı sporcu, atlayış karmaşıklığı ve zorluğunu istikrarlı bir şekilde arttırarak daha önce görülmemiş seviyelere yükseldi. Ancak 31 yaşındaki sporcu, rakipleriyle bu kez geçen yıl finale kalamadığı Azor takımadalarında mücadele edecek. Atlayışların 27 metrelik uçurumun kıyısından yapılacağı ve uçurum atlayışı sporunun en saf haline tanıklık edeceğimiz Azorlar, "Diğer sporcuların Hunt'a yetişmesine sahne olabilir mi?" sorusu bugün yanıtını bulacak.

Dünyanın en zor atlayışının sahibi vatandaşı Blake Aldridge ve sıralamadaki en yakın rakibi Kolombiyalı Orlando Duque bu kez podyumun zirvesinde yer almaya hazır durumda. 2014 yılında ABD'li Steven LoBue'nun kazandığı mücadelede altın madalya yeni bir isme gidebilir. Kadınlar ise ilk kez bu volkanik takımadalarda yarışacak. Son şampiyon Rachelle Simpson'ın galibiyet serisini sürdürüp sürdüremeyeceği ise bugün belli olacak.