Göreve geldiği günden beri yaptığı transferlerle dikkat çeken Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, 827 günlük görev süresi boyunca 5'i kiralık olmak üzere 39 futbolcuya imza attırdı.

Transferde tescil döneminin sona erecek olmasıyla birlikte Trabzonspor'da 26 Mayıs 2013 tarihinde göreve gelen bordo-mavililerin başkanı ilk transferlerini Florent Malouda, Bosingwa, Aykut Demir, Özer Hurmacı ve Alexandru Bourceanu olmak üzere 5 oyuncuyla yaptı.

2014-2015 SEZONUNDA 26 OYUNCU

Trabzonspor en çok transfer hareketliliğini ise geçtiğimiz sezon yaşadı. Bordo-mavililer, kadrosuna Essaid Belkalem, Oscar Cardozo, Carl Medjani, Fatih Atik, Musa Nizam, İshak Doğan, Kevin Constant, Sefa Yılmaz, Salih Dursun, Ferhat Yazgan, Kurtuluş Yurt, Turgut Doğan Şahin, Gökhan Karadeniz, Anıl Taşdemir, Serhat Çakmak, Serdar Gürler, Deniz Yılmaz, Yusuf Erdoğan, Mehmet Ekici, Majeed Waris, Mustapha Yatabare, Avraam Papadopulos gibi isimleri katarken devre arasında ise Hakar Arıkan, Uğur Demirok, Erkan Zengin ve Aytaç Kara'yı transfer etti.

2015-2016 SEZONUNDA 8 OYUNCU

Geçtiğimiz sezon yaptığı transferlerle dikkat çeken Karadeniz ekibi bu sezon da önemli isimleri kadrosuna kattı. Türkiye'de yabancı oyuncu sınırlamasının arttırılmasıyla yabancı oyuncu transferlerine ağırlık veren Karadeniz ekibi, 2 tane yerli oyuncuyu bünyesine kattı. Bordo-mavililer Okay ve Alper isimleri dışında M'Bia, N'Doye, Esteban, Cavanda, Marko Marin ve Douglas Franco'yu kadrosuna kattı.

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, görevde bulunduğu süre boyunca transfere 50 milyon Euro'luk bir harcama yaparken, yapılan kontratlar gereği, oyuncuların yıllık alacağı garanti ücretler ise 25 milyon Euro'yu buluyor. Bordo-mavililer gönderilen oyunculardan ise 18 milyon Euro'luk gelir elde edebildi.

HACIOSMANOĞLU 15 YABANCI TRANSFERİ YAPTI

Douglas Franco transferiyle Trabzonspor, başkan İbrahim Hacıosmanoğlu dönemindeki toplam 16. yabancı oyuncu transferini yaptı. Hacıosmanoğlu göreve geldiği ilk dönemde 2013-2014 sezonunda Fransız Malouda, Portekizli Bosingwa, Rumen Bourceanu'yu transfer ederken, geçen sezon Medjani, Belkalem, Constant, Cardozo, Yatabare, Papadopoulos ve Waris transferlerini gerçekleştirdi. Hacıosmanoğlu, bu sezon ise M'Bia, N'Doye, Esteban, Cavanda, Marko Marin ve Douglas Franco'yu bordo-mavili takımın kadrosuna dahil etti.