Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın düzenlediği "Tecrübe Konuşuyor" projesi kapsamında Denizli'de, Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde bir toplantı düzenlendi. Programda TRT Genel Müdürü Şenol Göka ve eski milli futbolcu Rıdvan Dilmen, kendi alanlarıyla ilgili tecrübelerini paylaştı.

Şenol Göka, konuşmasında, TRT'nin son yıllarda yaptığı atılım ve yatırımları anlattı. Türksat ve Vestel'in destekleriyle 4K yayına başladıklarını dile getiren Göka, "Dünyada 4K yayını yapan üçüncü ülke olduk. Bu hem TRT'nin gücü hem de Türkiye'nin teknolojik yatırımlarında ön alma ve vizyonu anlamında önemli bir gelişmedir. Bunun dışında içerik konusunda çalışlarımız devam ediyor" dedi.

Rıdvan Dilmen ise futbol hayatında çok büyük başarılar elde ettiğini, yeteneğini çok çalışmayla birleştirerek hayallerine ulaştığını belirterek, gerek spor alanında gerekse meslek hayatında insanın istediği hayallere ulaşması için yeteneğinin yanında azimle çalışmasının önemli olduğunu vurguladı.

Bir öğrencinin "Spor Toto Süper Lig 'de bu sezon şampiyonluğa hangi takım daha yakın?" şeklindeki sorusuna Dilmen, şu cevabı verdi:
"Hem Fenerbahçe hem de Beşiktaş , çok güçlüler. İki takım da güçlü olduğu için ligin son 1-2 haftasına kadar bu çekişme sürecek. Yani ciddi bir kopma olmaz, sanki ikili averaja gidiyor. İki takımın da puan kayıplarının olacağını düşünüyorum. Şampiyonluk şanslarını eşit olarak görüyorum."

Dilmen, "UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda Türk takımlarının şansı nedir?" sorusu üzerine ise Fenerbahçe'nin, Rusya'nın Lokomotiv Moskova takımı karşısında yılın en iyi futbolunu oynadığını ifade etti.   

Fenerbahçe'nin, ilk karşılaşmada turu getirebilecek zenginlikte futbol oynadığını kaydeden Dilmen, şunları kaydetti:
"Kuralar çekildiğinde, tur şansını yüzde 55 Fenerbahçe, yüzde 45 Lokomotiv Moskova olarak görüyordum. Fenerbahçe'nin galibiyetiyle tur atlama şansının yüzde 75 olduğunu düşünüyorum. Lazio, Galatasaray maçına rotasyonlu geldi. Mustafa Denizli hoca da çok farklı bir 11'le sahaya çıktı. Eşleşmede Galatasaray'ın şansını yüzde 50 görüyordum, şimdi ise ilk maçın 1-1 olmasından dolayı yüzde 45 Galatasaray, yüzde 55 Lazio diyorum."

"TÜRKİYE'DE KULÜPLER, TFF'DEN KORKMUYORLAR"

Dilmen, Türkiye'de birçok kulübün ekonomik problemlerinin olduğunu, bunun için de Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) bir spor yasası hazırladığını ifade etti. Spor yasasıyla kulüplerin ekonomik gelirlerinin kontrol altında tutulabileceğini belirten Dilmen, "Türk futbolunu bekleyen en büyük tehlike, ekonomik tehlikedir. Bireysel anlamda kulüp yönetilmesini beğenip beğenmemek önemli değil ama genel anlamda özellikle ekonomide ve yanlış planlamanın sonunda sorunlar yaşanıyor. Türkiye'de futbol kulüpleri, TFF'den korkmuyorlar ama UEFA'dan korkuyorlar. Demek ki, insanda Allah korkusu ve kanun korkusu olacak. İkisi de olursa süper olacak ama bizde kanun korkusu olmadığı için rahat rahat yapıyorlar" ifadelerini kullandı. (AA)