Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’in 26. hafta erteleme maçında evinde Fenerbahçe ile 0-0 berabere kaldı. Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, öncelikle taraftarları tebrik ederek, “Mükemmel bir atmosfer vardı. İki şekilde değerlendirebilirsiniz; biliyorsunuz rakip Fenerbahçe ve şampiyonluk için mücadele ediyor. Biz ise çok iyi bir durumda değiliz. Son iki maçımızdan sonra söylediğim bir şey vardı; takım içindeki dengeyi bulmamız lazımdı. Takım olmakla başlıyor bu. Eğer bir takım yoksa tabi ki dengeyi de bulamazsınız. Diğer taraftan mutlaka geliştirmemiz gereken şeyler var. Daha iyi olmamız gerekiyor. Bugün takımımla gurur duydum. Bazı oyuncularımız sakatlıklardan geri geldiler. Bazı oyuncularımız farklı yerlerde oynadılar. Bugün bence bakıldığı zaman sahada bir takım vardı” diye konuştu.

“ÜZÜCÜ BİR DURUM”

İlk yarıda ofsayt olduğu gerekçesiyle verilen golü değerlendiren sarı-kırmızılı çalıştırıcı, “İlk yarı Podolski’nin attığı bir gol var. Ofsayt olmadığı gönünde bilgiler aldım. Üzücü bir durum. Yaptığımız hatalar tabi ki vardı. Ama takımımla gurur duyuyorum. Çok iyi çalıştılar. Maçta ruhlarını koydular ortaya. Şu an içinde bulunduğum hissiyat Eskişehir maçıyla karşılaştırıldığında bambaşka. Bugünkü orta sahada dengemize baktığınızda zorlandık. Selçuk’un mücadelesine bakıyorsunuz mükemmel, Wesley aynı şekilde kalpten oynadı. Hakan ve Semih inanılmaz iyi mücadele etti. Bu takım sporunun temeli. Tabi ki daha da iyi şeyler yapmamız lazım” diye konuştu.

“DONK DA MÜCADELE ETTİ”

Donk’un performansının sorulması üzerine ise Riekerink, “Donk’un asıl mevkisi stoper. O da aslında farklı bir mevkide oynuyor. O da mücadele etti. Orta sahada fiziksel olarak güçlü olmak istedik. O yüzden Selçuk ve Donk beraber oynadılar. Kafamızdaki plan Selçuk ve Donk; önde de Sneijder olacaktı ama Fenerbahçe çift forvetle başladı bu yüzden Donk’u ön liberoya çektik. Tabi ki başka oyuncuların yapması gereken görevi ona veriyoruz. Bunları da düşünmemiz lazım. İlk yarıya bakıldığında bazı dönemlerde bizim de pozisyonlara girdiğimiz zamanlar oldu. Tabi ki rakibimiz de aynı şekilde ilk ve ikinci yarı da 2-3 çok net gol pozisyonları yakaladı. Ama kendi takımımla ilgili yorum yapmam gerekirse maksimum durum buydu bizim için” dedi.

“SEZON BİTİNCE AKADEMİYE DÖNECEĞİM”

33 yıldır profesyonel olarak futbol içinde olduğunu belirten Riekerink, “Ajax’da da biliyorsunuz yardımcı antrenördüm ama hoca olmayınca görev aldım. Porto’da da yardımcı antrenör olarak çalıştım. Hem Hollanda’da hem de Belçika’da teknik direktörlük görevleri de aldım. Alt takımdan A takıma direkt çıkmış bir antrenör değilim. Buraya geliş amacım ilk olarak altyapı içindi ama buradaki durumu değiştirecek bir tecrübeye sahibim. Tabi ki bunu tek başıma yapmıyorum. Orhan hocamızla beraber yapıyorum. Onsuz bunu yapamam. Bence teknik direktörün yapması gereken ana problemi görebilmek. Benim gözlemim sonrası takım olmadığımızı, onun haricinde de oyuncuların doğru kombinasyonlarla sahaya çıkarmanız lazım. Şu an teknik heyetimizin çalışma şartlarını oyuncularımızın kabul ettiğini düşünüyorum. İnşallah bu süreç bize ileride 3 puanlar getirir. Mükemmel bir camiada mükemmel bir iş yaptığımı düşünüyorum. Biliyorsunuz bir Pro-lisans sıkıntısı yaşandı. Sadece ben değil bunu herkes biliyor. Ben yardım için oradaydım. Benden bu yardımı istediler. Orhan hocam benim için çok çok önemli. Yönetimimiz benden bu görevi isteyince çok gurur duydum. Buraya sezon sonuna kadar yardım için geldim. Sezon bittikten sonra akademiye geri döneceğim” şeklinde konuştu.

“HEM KUPADA HEM LİGDE MÜCADELE EDECEĞİZ”

Sezon sonunda hem ligde hem kupada sonuna kadar mücadele edeceklerini belirten deneyimli çalıştırıcı, “Sezon sonuna kadar iki hedefimiz üst sıraları zorlamak ve diğer taraftan da kupayı almak. Kupayı değerlendirdiğimiz önemli bir Rize maçımız var. Ondan sonra Fenerbahçe olabilir. İkisi de eşit ağırlıkta. İkisi içinde mücadele edeceğiz” açıklamasında bulundu.