Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan ve Galatasaray’ın başında ilk maçına çıkan Riekerink, skorun kendi açılarından üzücü olduğunu dile getirdi. Riekerink, “Biliyorsunuz bir hedefimiz var. Herkes için açık bir hedef. Normalde bizim kafamızda bu hedefimize gitmek için ilk gündü. Bu maçı alıp hedefimize adım adım ilerleyecektik ama ne yazık ki kötü bir başlangıç yaptık. Eğer maça bakarsanız ilk 20 dakika iyi oynayan bir Galatasaray vardı. Golü attıktan sonra biraz pozisyonlarımızın dışına çıkmaya başladık. Eskişehir bu geçişleri iyi kullandı. Yani bizim ofanstan defansa geçişlerimizi kendi avantajlarına çevirdiler” dedi.

“İLK 4’E GİRECEĞİMİZİ DÜŞÜNÜYORUM”

Galatasaray’ın son dönemde çok fazla hoca değişikliği yaptığı sorusuna, "Şimdi geçmişe gidersek, bu konulara girersek geçmişle alakalı yorumlar yapmam lazım. Ben de burada değildim o zaman. O anları yaşamadım. O dönemle ilgili yorum yapmam doğru olmaz” yanıtını veren Riekerink, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ben şu anki takımla ilgili yorum yapayım. Ben kesinlikle takımımdaki oyuncularıma ve kalitelerine güveniyorum. İyi işler yapacağımızı, iyi ilerleyeceğimizi ve hedefimize ulaşacağımızı düşünüyorum. Az önce söyledim. Takımın içinde gayet kaliteli futbolcular var. Geneline bakınca kaliteli bir takımımız var. Ama futbolun bazı kuralları vardır. Onlar üzerine gitmemiz ve onları iyi hale getirmemiz lazım. Bunlardan bir tanesi takımın boyu. Takımın boyunu kısıp daha kontakt oynamamız lazım.Yani ofans hattımızla defans hattımız arasında çok boşluk olmaması gerekiyor. Kişileri suçlamak yerine takım olarak bu tip konularda daha ilerlememiz lazım. Orta sahada denge anlamında, ofans anlamında. Şuna emin olabilirsiniz ki ilk 4’e gireceğimizi düşünüyorum. Bu kalitenin bizde olduğunu düşünüyorum. Takım ya da oyuncularla ilgili kötü bir imaj görmüyorum. Pozitifim ve bu kalitenin bizde olduğunu görüyorum. Tabii ki çok üzücü bir durum olduğunda hemfikirim. Diğer taraftan olumsuz tarafları da görüyorum. Maç için değerlendirirsek ofanstan defansa yaptığımız geçişler, top kayıpları ve yediğimiz kolay goller. Büyük puzzle olarak bu kaliteli oyuncuları en iyi şekilde nerede ne şekilde kullanacağız buna odaklanmamız gerekiyor.”