La Gazzetta dello Sport'un haberine göre sarı-kırmızılı kulübün Sportif Direktörü Walter Sabatini, Twente yöneticileri ile bir araya geldi ve Faslı oyuncu için Hollanda ekibine 8 milyon Euro bonservis bedeli önerdi ancak bu teklif yeterli bulunmadı. Gazete; 2 sene önce Salih Uçan'ı da Roma'ya transfer eden Sabatini'nin Faslı oyuncuyu ısrarla takıma katmak istediğini ve Hollanda ekibini ikna etmek için Twente altyapısında yetişmiş olan Ismail H'Maidat'i bu transferde kullanmayı düşündüğünü iddia etti.

Hollanda pasaportu taşıyan Fas asıllı Ismail H'Maidat'ın bonservisi devre arasında Brescia'dan alınmış, genç oyuncu sezonun geri kalan bölümünde Ascoli'de kiralık olarak oynamıştı.

Fenerbahçe'nin Monaco'yu elemesi halinde Şampiyonlar Ligi Play-Off turundaki muhtemel rakiplerinden bir olan AS Roma transfer döneminde şu ana kadar sessiz kaldı. En önemli kozu Pjanic'i Juventus'a kaptıran başkent ekibinin Hollandalı orta saha oyuncusu Kevin Strootman kulübün sessizliğini Şampiyonlar Ligi ön eleme turu maçlarını kastederek, "3 hafta içinde yılın en önemli maçlarına çıkacağız" şeklinde üstü kapalı olarak eleştirdi.