La Liga'nın 31. haftasında Barcelona sahasında Real Madrid'i ağırladı. Çekişmeli ve sert geçen maçın ilk yarısında gol sesi çıkmazken, bu devrede 4 sarı kart çıktı. Mücadelenin ikinci yarısında 3 gol olurken, bir sarı bir de kırmızı kart çıktı. Milli futbolcu Arda Turan ise mücadeleye 74. dakikada dahil oldu.

Mücadelede ilk gol 56. dakikada Gerard Pique'den geldi. Ivan Rakitic'in asistinde ağları havalandıran Pique, El Clasico'da Barcelona'yı 1-0 öne taşıdı. Real Madrid çok geçmeden karşılık verdi ve durumu eşitledi. 62. dakikada Karim Benzema skoru 1-1 yaptı. 83. dakikada Sergio Ramos ikinci sarıdan kırmızı kartla oyundan ihraç edilince Real Madrid sahada 10 kişi kaldı. 10 kişi kamasına rağmen baskısını hiç düşürmeyen Zidane'nın öğrencileri 85. dakikada Cristiano Ronaldo'nun golü ile öne geçmeyi başardı. Kalan son dakikalarda Barcelona eşitliği sağlamak için büyük çaba sarf etse de bulduğu fırsatları değerlendiremedi ve El Clasico'yu 2-1'lik skorla Real Madrid aldı.

74. dakikada oyuna giren Arda Turan'a tribünler sevgi gösterisinde bulundu. Oynadığı süre içinde iyi bir performans sergileyen milli oyuncu ceza sahası içinde yaşanan bir pozisyonda gole çok yaklaştı ancak fırsatı değerlendiremedi.