Bugün gözler Cristiano Ronaldo'lu Portekiz'de olacak. Ronaldo'nun yanı sıra Portekiz'de Fenerbahçeli Nani, Beşiktaşlı Quaresma ve Fenerbahçe'den yeni ayrılıp Cagliari'ye imza atan Bruno Alves var. Rakip ise Türkiye'nin eleme maçlarından yakından tanıdığı İzlanda. İzlanda tarihinde ilk kez bir Avrupa Futbol Şampiyonası maçına çıkacak. 

Portekiz Teknik Direktörü Fernando Santos'a göre Ronaldo formunun zirvesinde ve bu onun son büyük turnuvası olmayacak:

"Ronaldo 2018 Dünya Kupası'nda 33 yaşında olacak. O dönemde de formundan bir şey kaybedeceğini düşünmüyorum. Şu an formu çok iyi. Çok motive durumda. O motiveyken olacakları biliyorsunuz"

İzlanda Teknik Direktörü Lars Lagerback'ın forvet hattı ile söyledikleri üzerine "3-3-3, 4-3-3 veya 4-4-2. Nasıl bir düzen oluşturacağımızı bilmiyorum. Almanya'dan Götze'ye bakın. Geleneksel bir forvet değil ama Ukrayna karşısında forvet oynadı. Ronaldo da bir sezonda 50 gol atıyor. O da teknik bir forvet değil" dedi.

Santos, Bruno Alves'in agresif savunma yöntemleri hakkında da yorumda bulundu:

"Ben Bruno'yu yıllardır tanırım. Yunanistan'da Portekiz'de onun teknik direktörlüğünü yaptım. Elinden gelen her şeyi yapar. Milli takımda 85 kez oynadı ve sadece bir kırmızı kart gördü. İstatistiklere baktığınızda onun öyle bir futbolcu olmadığını anlarsınız"

Santos'a göre İzlanda ile oynayacakları maç zor geçecek. Tecrübeli teknik adam "İyi bir takımla oynayacağız. Koçları harika. Ne istediklerini iyi biliyorlar. Dengede bir maç olacaktır. Zor olacak ama biz galip geleceğiz. Üçüncü geleceklerin de çıkabilme ihtimalinin olması maçları daha dengede tutuyor" dedi. 

Kaynak: Al Jazeera