Ülkesinin Algemeen Dagblad gazetesine verdiği röportajda,Fenerbahçe 'ye transferini değerlendiren obin van Persie, "Kariyerim boyunca başarmak istediklerime büyük ölçüde ulaştım. Türkiye'ye gelmeden önce kendime ne istediğimi sordum. Burada birkaç yıl forma giyip iyi para kazanabilir, her gün güzel yemekler yiyerek hayatın tadını çıkarabilirim. Asıl amacım iyi performans sergileyerek birkaç yıl daha üst seviyede futbol oynayabileceğimi göstermek" ifadelerini kullandı.

Takımının performansının her gün iyiye gittiğini aktaran Hollandalı golcü, "Henüz mükemmel değiliz ama gün geçtikçe takım arkadaşlarım bana, ben de onlara alışıyorum. Burada futbol, İngiltere'dekinden farklı. Birçok şey değişik. Tabii ki takımda bazı şeylerin oturması için de zaman gerekli" değerlendirmesinde bulundu.

Aralık ayında İngiltere'den tanıdığı bir fitness antrenörüyle çalışmaya başladığını ifade eden 32 yaşındaki futbolcu, "Son yıllarda birçok sakatlık yaşıyorum. Benim yaşımda bir futbolcu için fiziksel açıdan iyileşmek daha çok zaman alıyor. Ağrılarınız daha da artabiliyor. Takımla çıktığım antrenmanların yanında özel antrenörümle pilates ve onun gibi ekstra fitness çalışmaları yaparak vücudumu çalıştırıyorum" şeklinde konuştu.

"FİZİK KONDİSYON OLARAK GERİDEYDİM"

Yıldız golcü, sezon başındaki durumuyla ilgili olarak ise "Sebebi çok basitti. Zamana ihtiyaç duydum. Fenerbahçe 'ye geldiğimde fizik kondisyon olarak takım arkadaşlarının gerisindeydim. Hala mükemmel değilim fakat takım arkadaşlarımın bana, benim de takıma daha çok alıştığımızı söyleyebilirim" ifadelerini kullandı.

Kariyerine ülkesinde Feyenoord formasıyla başlayan Van Persie, daha sonra İngiltere'de Arsenal ve Manchester United'da top koşturmuştu. Sezon başında Fenerbahçe'ye imza atan golcü futbolcu, şu ana kadar 35 maçta 14 gol kaydetti. (AA)